Ви тут:
Головне Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

На Чутівщині зафіксували новий спалах африканської чуми свиней

На Чутівщині зафіксували новий спалах африканської чуми свиней

afr_chuma_sviney1212

Чутівський район став шостим в області, де нинішнього року зафіксували випадки захворювання свиней на африканську чуму.

dsc_0424

Про це, під час щотижневої апаратної наради у Полтавській ОДА, повідомив начальник обласного управління цивільного захисту населення Віктор Стеблянко.

Він зауважив, що на сьогодні через небезпечну хворобу свиней карантин встановлено у п’яти районах Полтавщини — Великобагачанському, Шишацькому, Котелевському, Карлівському та Кобеляцькому. Ситуацію в останньому ускладнює той факт, що африканську чуму свиней зафіксовано у дикій природі. А контролювати поширення небезпечної недуги серед популяції диких свиней надзвичайно важко.

dsc_0421

Учора увечері захворювання лабораторно підтвердили і в Чутовому. Зараз там запроваджують карантин.

Віктор Стеблянко звернувся до засобів масової інформації, голів РДА, щодо посилення роз’яснювальної роботи серед населення:

— Якщо людина не в змозі забезпечити відповідні умови утримання поголів’я, то не повинна розводити тварин. Адже таким чином вона наражає на небезпеку не лише себе і своє господарство, а, в принципі, економіку області.

Нагадаємо, що африканська чума свиней небезпечна тим, що від неї не існує ні щеплень, ні лікування. Убезпечити від хвороби може дотримання технології вирощування свиней. Йдеться про закритий тип утримання тварин і забезпечення їх кормами із безпечних районів, де немає карантину.

Прес-служба Полтавської ОДА

dsc_0321

Перейти до вмісту