Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Лубенці порушують питання цілісності та неподільності районної медицини

Лубенці порушують питання цілісності та неподільності районної медицини

2

Сьогодні відбулося засідання медичної ради, участь у роботі якої брали голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко, заступник голови райдержадміністрації Ігор Нестеренко, медики Лубенського району. Головувала на засіданні в.о. головного лікаря районного центру ПМСД Світлана Гойда. Відповідно до порядку денного розглянуті й обговорені питання: про перспективи роботи районного центру медико-санітарної допомоги в 2017 році; підвищення кваліфікації та проходження атестації середніх медпрацівників у 2017 році; про зміни у фінансуванні та виплаті заробітної плати в 2017 році; аналіз роботи Лубенського РЦ ПМСД за 2016 рік; зауваження по наданню інформації та якості складання звітів; стан імунопрофілактики за 2016 рік тощо.

1

Підсумовуючи засідання, голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко порушила чимало проблем, з якими останнім часом звертаються медики та відповіла на численні питання. Досить чітко й широко очільниця району окреслила питання порядку фінансування галузі охорони здоров’я, пояснили ситуацію із кількаденною затримкою виплати заробітної плати за січень. Голова адміністрації не вбачає у цьому приводів для серйозного занепокоєння, адже перший квартал галузі працюють за тимчасовим кошторисом.

«Надалі ситуація стабілізується, коштів для утримання охорони здоров’я достатньо. Ви повинні отримувати заробітну плату, для Вас повинні бути створені належні умови для роботи. Наше завдання, як представників влади, все це забезпечити», – наголосила Тетяна Качаненко.

01

Не залишене поза увагою й питання подальшого функціонування районного центру ПМСД у зв’язку з утворенням Засульської громади. Медики району висловлюють занепокоєння щодо можливого приєднання районного центру до міського або утворення центру на базі Засулля. За словами Тетяни Качаненко, питання приєднання сільської медицини до міста взагалі не розглядається, як і створення центру на базі Засулля. Відносно останнього варіанту категоричне незадоволення висловили сільські голови 15 сільських рад, які не увійшли до об’єднаної громади, і відстоюють питання питання функціонування районного центру. Поряд з тим, Засулля може створювати свій центр, ініціювати передачу лікарняних закладів з районного. Однак, потрібно витримати процедуру й врахувати законодавчу базу, щоб медпрацівники не втратили стаж. Є різні варіанти, однак є і порядок функціонування й створення закладів, якого потрібно дотримуватися».

Перейти до вмісту