Ви тут:
Анонс Головне Оголошення Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Фонд Східна Європа: Нова програма співпраці для громад Полтавщини

Фонд Східна Європа: Нова програма співпраці для громад Полтавщини

263944_html_152be1cfНа запрошення голови Полтавської обласної ради Олександра Біленького до Полтави завітає голова Фонду Східної Європи Віктор Лях. Мета візиту – можлива участь громад області у програмах Фонду. Про це повідомили у Полтавській обласній раді.

Напрямок для співпраці тут знайде найвибагливіший – від реалізації елементів е-демократії до масштабних екологічних та енергетичних проектів. У більшості галузей у Фонду вже є відчутний досвід і результати. Так, ініціативи енергозбереження місцевих громад успішно реалізуються у Дніпропетровській, Львівській областях.

– Зокрема, досвід у цій царині нас цікавить. Сьогодні ми працюємо над розробкою ґрунтовної програми енергомодернізації у області. Це великі кошти, адже ми хочемо поступово оновити фактично всю інфраструктуру галузі, провести заходи утеплення. У цьому році на комунальні витрати та енергоносії для соціальних закладів Полтавщини лише у обласному бюджеті ми заклали майже сто мільйонів гривень. І це без закладів охорони здоров’я. Чималий тягар для бюджету. Витрати можна суттєву зменшити лише завдяки модернізації, – переконаний голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький.

На сьогодні Фонд Східної Європи співпрацює з провідними світовими грантовими організаціями, серед яких – Агенство США з міжнародного розвитку (USAID) та Міжнародний фонд “Відродження“.

Перейти до вмісту