Ви тут:
Прес-релізи 

Чи має право економіст з планування на щорічну додаткову відпустку за роботу на комп’ютері

Чи має право економіст з планування на щорічну додаткову відпустку за роботу на комп’ютері

Окремим категоріям працівників згідно з п.1 ст.8 Закону України «Про ваідпустки» надаються щорічні додаткові відпустки за особливий характер праці за Списком виробництв, робіт, професій і посад працівників, робота яких пов’язана з підвищеним нервово-емоційним та інтелектуальним навантаженням або виконується в особливих природних географічних і геологічних умовах та умовах підвищеного ризику для здоров’я, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 17.11.97р. №1290 (із змінами).

Згідно з поз. 58 розділу XXII «Загальні професії за всіма галузями господарства» цього Списку працівникам (незалежно від обійманої посади), які працюють на електронно-обчислювальних та обчислювальних машинах (у тому числі на персональних комп’ютерах незалежно від виду монітора) і яким тривалість щорічної відпустки не визначена іншими нормативно-правовими актами, надається щорічна додаткова відпустка за особливий характер праці тривалістю до 4 календарних днів.

Конкретна тривалість щорічної додаткової відпустки за особливий характер праці встановлюється колективним чи трудовим договором залежно від часу зайнятості працівника в цих умовах (ст.8 ЗУ «Про відпустки»).

Відповідно до п.6 і 7 Порядку застосування названого Списку, затвердженого наказом Мінпраці України від 30.01.98р.№16 і зареєстрованого у Мін’юсті України 30.01.98р. за №58/2498(із змінами), додаткова відпустка за особливий характер праці надається пропорційно до фактично відпрацьованого часу.

У розрахунок часу, що дає право працівникові на таку відпустку, зараховуються дні, коли він фактично був зайнятий на роботах з особливим характером праці ( для економіста з планування – це робота на персональному комп’ютері) не менш як половину тривалості робочого дня, встановленого для працівників цих виробництв, цехів, професій, посад.

Облік часу, відпрацьованого в таких умовах, проводиться власником або уповноваженим ним органом.

Згідно зі ст.10 Закону України «Про відпустки», щорічна додаткова відпустка, передбачена ст.7 та пунктами 1 і 2 частини першої статті 8 цього Закону, надається понад щорічну основну відпустку за однією підставою, обраною працівником. Порядок надання додаткової відпустки з кількох підстав встановлює Кабінет Міністрів України.

Головний державний інспектор Управління Держпраці у Полтавській області Гаркава Н.В.

Перейти до вмісту