Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Затвердження програм, виділення коштів та контракти з керівниками, – відбулося засідання бюджетної комісії облради

Затвердження програм, виділення коштів та контракти з керівниками, – відбулося засідання бюджетної комісії облради

dsc_0003

Учора за участю першого заступника голови облдержадміністрації Андрія Пісоцького, першого заступника голови обласної ради Євгенія Холода, заступника голови облдержадміністрації Олега Пругла відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету та управління майном.

Під час засідання члени постійної комісії розглянули ряд важливих питань. Зокрема, прийняли рішення щодо винесення на розгляд сесії обласної ради сьомого скликання питання про затвердження регіональної Програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій та запобігання їх виникненню на 2017-2020 роки. Як було зазначено начальником управління з питань цивільного захисту населення ОДА Віктором Стеблянком, метою даної Програми є вирішення комплексу завдань по запобіганню виникнення надзвичайних ситуацій (небезпечних подій) техногенного, природного, соціального та воєнного характеру, зниження рівня їх негативного впливу на території області.

dsc_0006-1

«Програма пройшла профільну комісію та громадські обговорення. Фінансується вона за рахунок вільних лишків та передбачає обслуговування існуючої системи оповіщення, підтримку матеріального резерву області та ін. Бюджет Програми на 2017-2020 роки становить 35,0611 млн грн», – додав він.

Також члени комісії розглянули питання затвердження цільової регіональної програми «Власний дім» на 2017-2021 роки. Було зазначено, що дана Програма спрямована на реалізацію державної політики України у галузі житлового будівництва, збільшення обсягів індивідуального житлового будівництва та поліпшення інженерного забезпечення та благоустрою житла.

dsc_0008

«Програма розрахована для підтримки сільських забудовників які проживають у сільській місцевості. Нею передбачено за 5 років залучити 88 млн 400 тис грн, у тому числі із державного бюджету –  39 млн 700 тис грн., з обласного бюджету – 22 млн 100 тис грн, з бюджетів районних , сільських, селищних – 25 млн 600 тис. грн. За рахунок цих коштів передбачається надати 525 кредитів забудовникам, ввести в експлуатацію 108 житлових будинків загальною площею 7 тис м², придбати 20 тис. м² житла», – повідомив начальник управління містобудування та архітектури ОДА Олександр Панков. Члени постійної комісії також прийняли рішення винести на розгляд сесії обласної ради сьомого скликання дане питання.

dsc_0013

Питання затвердження Обласної цільової програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2017-2020 роки та внесення змін до програми «Опікуємося освітою» на 2017-2020 роки також винесено на розгляд сесії обласної ради сьомого скликання. Як зазначила директор Департаменту освіти і науки ОДА Олена Харченко, метою даної Програми передбачено вшанування українських воїнів-учасників АТО на Сході України, волонтерів та громадян, які зробили значний внесок у зміцнення обороноздатності України; виховання дітей та молоді в дусі поваги до Українського Війська та правоохоронних органів, відповідального ставлення громадян до обов’язку Захисника Вітчизни, формування у підростаючого покоління патріотичної свідомості та національної гідності та ін.

dsc_0072

«Очікуваний обсяг фінансування Програми, яка розрахована на 4 роки, становить 12 млн 768 тис 600 грн.  Із них з обласного бюджету планується виділити 6 млн 474 тис 900 грн., із районних, міських, селищних бюджетів – 6 млн 281 тис 700грн, з інших джерел фінансування – 12 тис грн», – поінформувала Олена Харченко. Дана Програма є продуктом спільної співпраці, оскільки для її розроблення було залучено управління культури ОДА, управління у справах сім’ї, молоді та спорту ОДА, Департамент охорони здоров’я ОДА, Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА,та Полтавський обласний військовий комісаріат.

dsc_0075

dsc_0050

dsc_0020

dsc_0018

dsc_0040

dsc_0037

Перейти до вмісту