Ви тут:
Цікавинки 

Як правильно смажити картоплю

Як правильно смажити картоплю

kar

Чим хрусткіша  картопля на вашій тарілці, тим вище ризик розвитку злоякісних пухлин. Експерти в області здорового харчування підкреслюють, що цей улюблений мільйонами овоч необхідно обсмажувати до світло золотистого кольору.

На думку вчених з Агентства з харчових стандартів Великобританії (FSA), засмажена  картопля збільшує ризик раку. Справа в тому, що під час смаження картоплі до коричневого відтінку, коли утворюється  характерна хрустка консистенція, в продукті виділяється акриламід. Ця речовина є небезпечна з точки зору ризику виникнення пухлин. Експерти агентства підкреслюють, що картопля ні в якому разі не можна пересмажувати, а людям потрібно взагалі намагатися утримуватися від частого вживання смаженої, печеної їжі і тостів. При приготуванні таких продуктів допускається тільки світло-золотистого відтінку.

FSA Вчені рекомендують людям більше вживати  вареної і парної їжі. Рекомендується ні в якому разі не зберігати картоплю в холодильнику, так як це викликає хімічні зміни, що збільшують вміст акриламіду.

За матеріалами medinfo.ua

Читайте також