Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У цукерках від “Полтавакондитер” немає шоколаду, – АМКУ

У цукерках від “Полтавакондитер” немає шоколаду, – АМКУ

3-0-2

Полтавське територіальне відділення АМКУ у ході розслідування виявило, що ПАТ «Полтавакондитер» поширює неправдиві відомості про склад цукерок «Драже Мигдаль у шоколаді від Домінік» та «Драже Фундук у шоколаді від Домінік», оскільки вказана продукція не містила шоколаду унаслідок відсутності какао-масла у своєму складі.

Слід зазначити, що за роз’ясненнями державного підприємства «Полтавастандартметрологія» харчовий продукт, який у своєму складі містить какао терте, цукор, еквіваленти какао-масла, молочні продукти та харчові добавки, але не містить какао-масло, не може мати назву «шоколад».

Шоколад, виготовлений відповідно до вимог ДСТУ 3924:2014 «Шоколад. Загальні технічні умови» і містить у своєму складі какао-масло, та драже «Мигдаль в глазурі» в обгортці «Драже Мигдаль у шоколаді від Домінік», виготовлений відповідно до вимогДСТУ 4228:2003 «Драже. ЗТУ», що не містить у своєму складі шоколаду за відсутності какао-масла, а містить замінники какао-масла, відрізняються між собою за споживчими властивостями і характеристикою відповідно до вимог ДСТУ, та є різними продуктами.

Враховуючи вищезазначене, адміністративною колегією Полтавського територіального відділення було прийнято рішення у двох справах, якими дії ПАТ «Полтавакондитер» щодо повідомлення невизначеному колу осіб (споживачів) неправдивих відомостей щодо споживчих властивостей товару шляхом розміщення на упаковці (обгортці) вагових цукерок інформації у вигляді «Драже Мигдаль у шоколаді від Домінік» та «Драже Фундук у шоколаді від Домінік», в той час як вказана продукція не містила шоколаду унаслідок відсутності какао-масла у складі продукту, що може вплинути на наміри споживачів щодо придбання товарів цього суб’єкта господарювання, є порушеннями законодавства про захист від недобросовісної конкуренції, передбаченими статтею 15-1 Закону України «Про захист від недобросовісної конкуренції», у вигляді поширення інформації, що вводить в оману. За вчинені порушення на Підприємство було накладено штрафні санкції у розмірі 34 000 грн.

ПАТ «Полтавакондитер» визнало порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції.

Перейти до вмісту