Ви тут:
Кримінал Полтавщина Пригоди Суспільство 

У Полтаві судитимуть розкрадача могил

У Полтаві судитимуть розкрадача могил

судШляхом розкрадання могил вирішив задовольнити свої матеріальні потреби 48-річний мешканець міста Полтави, який раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності. Внадившись до одного із міських цвинтарів, зловмисник займався демонтажем металевих огорож з місць поховання громадян. Здавши частину здобутого у такий спосіб майна до пункту приймання металобрухту, іншу частину завбачливий чолов’яга залишив на цвинтарі «про запас» – щоб було на що відсвяткувати новорічні та різдвяні свята.

Велика кількість могил, над якими поглумився злодій, привернула до себе увагу адміністрації цвинтаря, яка звернулась до правоохоронних органів із заявою про вчинення кримінальних правопорушень.

Як повідомив прокурор Полтавської місцевої прокуратури Максим Хмара, у ході досудового розслідування встановлена причетність правопорушника до сплюндрування 10 поховань громадян, а його дії кваліфіковано за ч.3 ст. 297 КК України, як наруга над могилою та незаконне заволодіння предметами, що знаходяться на могилі, вчинені з корисливих мотивів.

Наразі обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні скеровано до суду. Зловмиснику загрожує покарання у виді позбавлення волі строком від чотирьох до семи років.

Перейти до вмісту