Ви тут:
Суспільство Україна 

У МВС розповіли, що саме планують змінити у користуванні водійським посвідченням

У МВС розповіли, що саме планують змінити у користуванні водійським посвідченням

original21229499

У Міністерстві внутрішніх справ мають намір зобов’язати водіїв проходити медичний огляд щоп’ятнадцять років, адже на сьогодні в Україні існує велика проблема з медичними довідками і з небезпекою для громадян. Про це в коментарі УНІАН повідомила заступник міністра внутрішніх справ Анастасія Дєєва, пише 5 канал.

За її словами, наразі у МВС працюють над гармонізацією українського законодавства із законодавством країн Європейського Союзу, оскільки такі зобов’язання взяла на себе Україна під час підписання угоди про асоційоване членство в ЄС. “Мова йде про імплементацію директив Європейського Союзу, які стосуються перевезення небезпечних вантажів, а також щодо водійського посвідчення”, – сказала Дєєва.

Вона також роз’яснила: “Коли ми говоримо про водійське посвідчення, то мається на увазі, по-перше, повний його захист від підробки, по-друге – екзаменаційна система, яка має стимулювати людину до чесного складання іспиту, по-третє, це перегляд класифікації категорій та підкатегорій транспорту, а по-четверте, – це те, що викликало певне занепокоєння – це термін дії водійського посвідчення. Тут я хочу сказати, що мається на увазі перегляд стану здоров’я водія, оскільки на сьогодні в Україні існує велика проблема з медичними довідками і з небезпекою для громадян, особливо від транспортних засобів, які перевозять небезпечні вантажі або людей”, – сказала Дєєва. Вона також наголосила, що йдеться не про періодичну переекзаменовку водіїв, а про періодичний медичний огляд.

При цьому пропонується, що для водіїв категорії “В” встановити періодичність медогляду раз на 15 років, а для водіїв, які перевозять людей або небезпечні вантажі, цей термін буде коротшим. Також у МВС додали, що наразі нововведення в сфері Правил дорожнього руху обговорюється на рівні МВС, комітетів парламенту, а також громадського сектору. Лише після цього напрацьовані документи будуть винесені на обговорення у Верховну Раду. “У лютому, на початку березня, ці законопроекти будуть направлені до парламенту”, – зауважила вона.

Як повідомлялось, МВС планує скоротити термін дії водійських посвідчень з 30 до 5-15 років, переглянути категорії транспортних засобів згідно з вимогами ЄС та запровадити мікрочіп як складову частину посвідчення водія.

Перейти до вмісту