Ви тут:
Головне Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

На сесії Полтавської облради нагородили учасників АТО (ФОТО)

На сесії Полтавської облради нагородили учасників АТО (ФОТО)

dsc_0181

Перед початком роботи тринадцятої сесії Полтавської обласної ради сьомого скликання нагородили кращих полтавців – учасників АТО.

dsc_0177

За особливі мужність і героїзм, вірність військовій присязі проявлені при виконанні бойових завдань під час проведення АТО на сході України, вагомий особистий внесок у захист територіальної цілісності та суверенітету України, почесною відзнакою обласної ради — нагрудним знаком “За вірність народу України” І ступеню нагородили:

солдата, гранатометника 131 ОРБ ЗСУ Василенка Романа Леонідовича (посмертно), нагороду отримала мати бійця Марія Іллівна; заступника командира розвідувального підрозділу 5 батальйону добровольчо-українського корпусу “Правий сектор” Гунька Сергія Володимировича (посмертно), нагороду отримала дружина бійця командир 17 резервої сотні добровольчо-українського корпусу “Правий сектор” Тетяна Черкаська; бійця 1 штурмової роти добровольчо-українського корпусу “Правий сектор” Едуарда Миколайовича Зибіна (посмертно), нагороду отримали мати бійця Людмила Миколаївна та син Віктор Едуардович; Лисняка Дениса Ігоровича (посмертно) майора окремої гірсько-штурмової бригади ЗСУ, нагороду отримала дружина бійця Тетяна Валеріївна; Литовченка В’ячеслава Григоровича (посмертно) бійця 1 штурмової роти добровольчо-українського корпусу “Правий сектор”, нагороду отримала мати бійця Лідія Гаврилівна.

dsc_0174

Наказом Всеукраїнського об’єднання громадян “Країна” В’ячеслава Литовченка також нагороджено знаком народної пошани — орденом “За мужність і відвагу”.

Почесною відзнакою обласної ради нагрудним знаком “За вірність народу України” І ступеня нагородили командира розвідки добровольчо-українського корпусу “Правий сектор” Станіслава Вікторовича Корбана.

dsc_0169

А громадські активісти звернулися до керівництва області та депутатів облради з проханням допомогти цьому бійцеві отримати статус учасника бойових дій.

“Про нього написано в книгах “Аеропорт” та “АД 242”, розказано у двох документальних фільмах, є багато фото доказів, що він брав участь у боях під Іловайськом, на Савур Могилі, рятував бійців, де отримав поранення, контузію. З кіборгами утримував аеропорт, де отримав другу контузію, а після реабілітації знову повернувся у свій підрозділ. Це він зі своєю групою затримав 10 сепаратистів, про що йшлося в новинах перед Новим роком. Є у нього проблема — не може отримати посвідчення УБД, бо він доброволець. А подані Міністерством ЗСУ поправки до Закону про учасників бойових дій не розглядає ВР. Тому маємо прохання до голови Полтавської ОДА, голови Полтавської облради і депутатів області звернутися з листом до ВР з проханням терміново розглянути поправки до Закону. Та представити Кобрана Станіслава до державної нагороди”, – зазначила активіст.

Почесною відзнакою обласної ради нагрудним знаком “За вірність народу України” І ступеня також нагородили бійця добровольчо-українського корпусу “Правий сектор” Володимира Івановича Отченашенко.

dsc_0103

dsc_0106

dsc_0111

dsc_0118

dsc_0124

dsc_0135

dsc_0141

dsc_0154

dsc_0165

Перейти до вмісту