Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

На Гадяччині готуються до відзначення Дня Соборності України

На Гадяччині готуються до відзначення Дня Соборності України

htmlimageПро підготовку закладів культури та освіти району до проведення заходів з нагоди Дня Соборності України говорили під час апаратної наради у Гадяцькій РДА.

Начальник відділу культури райдержадміністрації Лариса Труш наголосила, що на виконання Указу Президента України від 13 листопада 2014 року №871 «Про День Соборності України» визначено, що щорічно 22 січня – у день проголошення в 1919 році Акту злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки відзначається День Соборності України.

20 січня у рамках проведення святкових заходів відбудеться покладання квітів до пам’ятного знаку родині Драгоманових, Т. Г. Шевченка у м. Гадяч, та мітинг за участю представників громадських організацій, студентської та учнівської молоді. У цей знаменний день квіти ляжуть до могил воїнів-захисників, які загинули в зоні АТО.

Під час апартаної наради йшлося про дотримання вимог Закону України «Про звернення громадян», Указу Президента України від 07.02.2008 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та місцевого самоврядування» виконавчим комітетом Вельбівської сільської ради проінформувала Тетяна Ботінок, начальник загального відділу апарату райдержадміністрації.

Про надання соціальних послуг районним територіальним цетром соціального обслуговування ( надання соціальних послуг) громадянам, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 29.12.2009 №147 «Деякі питання діяльності територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» доповідала Олена Власенко, директор районного територіального центру соціального обслуговування.

Про стан техногенно-екологічної безпеки, надзвичайні події та ситуації, які виникли на території району доповів Анатолій Яреха, головний спеціаліст Гадяцького РС ГУ ДСНС України у Полтавській області. За минулу неділю виникло 3 пожежі, ніхто з людей не постраждав.

По кожному із питань порядку денного першим заступником голови райдержадміністрації було дано відповідні доручення відповідальним виконавцям.

Перейти до вмісту