Ви тут:
Полтавщина Спорт Суспільство 

Горішні Плавні придбали яхту для занять вітрильним спортом

Горішні Плавні придбали яхту для занять вітрильним спортом

1484893519_img_6913

У Горішніх Плавнях для ДЮСШ №3 придбали яхту класу «Фінн» британської фірми Devoti, виготовлену в Польщі на ліцензійному обладнанні для занять вітрильним спортом. Кошти на її придбання в розмірі 580 тис. грн виділили з міського бюджету. Про це повідомили у Горішньоплавнівській міській раді.

У кінці минулого року, коли ДЮСШ №3 святкувала 15-річний ювілей, керівництву спортивної школи вручили сертифікат на придбання яхти класу «Фінн». І через два місяці після проведення процедури закупівель мали нагоду оглянути судно фактично. Оглядаючи придбання, міський голова Дмитро Биков зазначив, що ще 21 рік тому такого ж класу яхту для спортивної школи придбав Полтавський ГЗК. На ній тренувався яхтсмен Ігор Ткачук, який отримав ліцензію на участь в Олімпіаді, але, на жаль, на змагання поїхав київський спортсмен. У 2015 році на цій яхті боровся за місце в збірній України вихованець ДЮСШ Ярослав Кучеров. Сьогодні в нашій країні яхт такого класу всього 15.
«Ми починаємо відроджувати вітрильний спорт, тому купили яхту класу «Фінн» британської фірми Devoti з вітрилом від американського виробника і щоглою – від угорського. Його довжина становить 4,5 м, а ширина 1,6 м. Місто на Дніпрі повинно мати сильну команду яхтсменів. У цьому році ми запланували придбати 5 яхт класу «Оптиміст» для тренувальних занять з вітрильного спорту для дітей та молоді. У школі всього один тренер з вітрильного спорту. Тому нам необхідно вирішити цю проблему. Будемо запрошувати тренера і серйозно розвивати вітрильний спорт у нашому місті, щоб у майбутньому поборотися за ліцензію на участь в Олімпіаді», – наголосив міський голова.
Тренер з вітрильного спорту ДЮСШ №3 Віталій Васильєв пояснив, що яхта класу «Фінн», яку придбали, дуже чуйна до налаштування, гнучкості щогли, покрову вітрил, маси гонщика і його положення у внутрішньому просторі судна в залежності від напряму й сили вітру. А округлі обводи корпусу з досить плоским і широким днищем в кормі сприяють глісируванню човна в свіжий вітер. У яхті є труби, через які швидко йде вода, якщо вона перевертається. А також на ній встановлена каретка зі стопором для управління. Він також повідомив, що зараз тренує двох шістнадцятирічних спортсменів – Дмитра і Олександра Марценковських. У минулому році Олександр став переможцем міжнародних змагань з вітрильного спорту на Кубок Валентина Манкіна серед юніорів. Попереду у братів чотири роки юніорської програми.
1484893479_img_6959
Перейти до вмісту