Ви тут:
Суспільство Україна 

Закрити ФОП тепер можна на порталі державних послуг iGov

Закрити ФОП тепер можна на порталі державних послуг iGov

igov

Тепер закрити підприємницьку діяльність можна буде за допомогою інтернету на порталі державних послуг iGov.

Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці керівник проекту iGov Дмитро Дубілет.

«Ми запустили на iGov неймовірно масову послугу: закриття ФОП (офіційна назва: Державна реєстрація припинення підприємницької діяльності фізособи-підприємця за її рішенням). Послуга працює просто: ви заповнюєте коротку форму на iGov, і реєстратор у відповідь пише вам, що все ок, ФОП закрито. Або зауваження, що потрібно виправити в заяві. Таким чином, фізично до реєстратора приходити взагалі не потрібно», – зазначив Дубілет.

Після цього протягом 10 днів підприємець має час, щоб звернутися до податкової.»Втім, ми повинні скоро цю другу частину послуги також перевести в електронну форму, щоб узагалі нікуди нікому йти не було потрібно (адже домовилися між собою Мін’юст і податкова якось з приводу відкриття підприємства)», – сказав Дубілет.

За його словами, запуск цієї послуги так важливий саме зараз, бо у Президента на підпис лежить законопроект, який зобов’яже платити податок 704 грн усіх підприємців, навіть якщо вони не працюють. Тому в Україні зараз почнеться масове закриття всіх ФОПів, які накопичилися.

Наразі послуга працює тільки в Дніпропетровській області, але незабаром її запустять у низці інших областей, які приєднуються до пілотного проекту.

Перейти до вмісту