Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Вручення нагород, зміни до бюджету та конкурс проектів розвитку громад, – пройшла сесія Зіньківської райради

Вручення нагород, зміни до бюджету та конкурс проектів розвитку громад, – пройшла сесія Зіньківської райради

img_2232-570x340

Розпочалось засідання сесії Зіньківської районної ради із приємної події. Голова районної ради Сергій Нерозя вручив депутату районної ради Валентині Троцькій за високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток району та з нагоди ювілею Почесну грамоту  та нагрудний знак Зіньківської районної ради. Про це повідомили у районній раді.

Перше питання порядку денного стосувалось виконання рішення по депутатському запиту, прийнятому на попередній сесії районної ради, у другому –  депутати ознайомились із станом криміногенної обстановки у Зіньківському районі за 11 місяців 2016 року. Заступник керівника Миргородської місцевої прокуратури юрист 1 класу Андрій Жилін  проінформував про кількість зареєстрованих повідомлень стосовно кримінальних правопорушень та інше. Наголосив, що при будь-якій телефонній розмові із  невідомими особами, жителі району не повинні повідомляти номер власної розрахункової картки чи інші особисті дані. Надав відповідь на ряд питань, котрі цікавили депутатів, зокрема про недобросовісне декларування фізичними особами-підприємцями доходів громадян за продаж продуктів тваринництва та рух великовагового транспорту містом.

На пленарному засіданні депутати затвердили Програму по покращенню умов обслуговування клієнтів Державної казначейської служби України у Зіньківському районі та внесли зміни до Програми розвитку редакції районного радіомовлення  «Голос Зіньківщини». Так, виділено кошти на покращення матеріально-технічної бази цих закладів.

Начальник фінансового управління райдержадміністрації Світлана Слинько  проінформувала присутніх про внесення змін до показників районного бюджету на 2016 р.  У виступі ознайомила із пропозицією  розподілу бюджетних коштів від перевиконання дохідної частини районного бюджету. Так, центральній районній лікарні та Центру первинної медико-санітарної допомоги були направлені додаткові кошти на виплату заробітної плати в сумі понад  500 тис. грн., оплату природного газу, використаного медичними та навчальними закладами району (понад 600 тис.грн) та інше.

Корисною  виявилась інформація координатора ресурсного центру розвитку територіальних громад району Інни Золочевської. Вона  ознайомила присутніх з положенням про проведення районного конкурсу проектів розвитку громад Зіньківського району, який передбачає залучення коштів з районного бюджету (понад 1 млн.грн. ) на вирішення важливих соціальних проблем громад. Метою конкурсу є відбір проектів розвитку  громад, які співфінансуються за рахунок коштів із районного, сільського бюджетів, коштів виділених партнерськими організаціями, а також інших джерел, незаборонених законодавством, і спрямовані на вирішення актуальних проблем  розвитку територіальних громад та поширення позитивного досвіду, набутого у процесі їх реалізації. Відповідне рішення прийнято одноголосно.

На пленарному засіданні депутати погодили  акти на списання основних засобів Зіньківської центральної районної лікарні, затвердили в новій редакції положення про районну Дошку Пошани «Гордість Зіньківщини» та інше.

Перейти до вмісту