Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві підбили підсумки «16 днів проти гендерного насильства»

У Полтаві підбили підсумки «16 днів проти гендерного насильства»

img_4937

Завершилася акція «16 днів проти гендерного насильства». Тож настав час підбити підсумки та ще раз поговорити із журналістами про те, як коректно розповідати про цю тему в своїх матеріалах. У теплій дружній атмосфері кореспонденти та психолог БО «Світло надії», регіональний фахівець з питань протидії насильства в сім’ї Світлана Большева, власне, і обговорили ці делікатні аспекти.

«Ми стикаємося з проблемою, що полтавці не завжди знають та розрізняють ті види насильства, які існують в сучасному суспільстві. Здебільшого, відомі випадки фізичної розправи і чомусь майже не знають, що не меншої шкоди завдає психічне та економічне насильство. Саме для того, щоб ви могли найповніше висвітлити цю проблему, ми і зібралися сьогодні. Насильство – не норма», – звернулася до журналістів Світлана Большева.

img_4925

БО «Світло надії» реалізує корекційні програми для жертв домашнього насильства та тих, хто його вчиняє. Протягом 2016 року до програми долучилося 130 жінок та майже стільки ж чоловіків. Ще близько 100 людей звернулися за консультаціями до наших психологів, соціальних працівників та юристів.

«Понад 90% жертв домашнього насильства –жінки. Чоловіки також стають жертвами. Їх трохи менше 10%. Здебільшого страждають від психологічного та економічного насильства. Але вони складніше йдуть на контакт, бо дуже бояться реакції оточуючих», – розповіла керівник відділу інформації та комунікації БО «Світло надії» Крістіна Криженко.

Під час акції «16 днів проти гендерного насильства», БО «Світло надії» у партнерстві з відділом у справах сім’ї та молоді Полтавської ОДА, провели фотоконкурс «Сім’я: НІ насиллю, ТАК любові», флешмоби у соціальних мережах та у ТРЦ «Київ» за участі студентів юридичного коледжу. А жінки з уразливих груп відвідали 2 арт-терапевтичних заняття.

Зустріч із журналістами відбулася за підтримки ВБО «Позитивні жінки».

Перейти до вмісту