Ви тут:
Відео Головне Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

У Полтаві запрацювала єдина в області пересувана криміналістична лабораторія (ФОТО, ВІДЕО)

У Полтаві запрацювала єдина в області пересувана криміналістична лабораторія (ФОТО, ВІДЕО)

pm997image007

Сьогодні у Полтаві, під час брифінгу заступника начальника Головного управління Національної поліції в Полтавській області – начальника слідчого управління Сергія Чижа, презентували роботу пересувної криміналістичної лабораторії.

pm3image006

Її створили на базі слідчого управілння ГУ НП у Полтавській області, основним завданням роботи якого є обслуговування особливо тяжких та найбільш резонансних злочинів, а також контроль роботи та допомога інспекторам-криміналістам на місцях.

pm658image005

Як розповів начальник відділу криміналістичного забезпечення при слідчому управлінні ГУНП в Полтавській області Олександр Онупко, лабораторія, що створена на базі автомобіля “Volkswagen Т — 5”, обладнана найсучаснішою криміналістичною та освітлювальною технікою для проведення висококваліфікованого огляду місця події будь-якого ступеню складності за будь-яких погодних умов та освітлення. На її обладнання витратили близько мільйона гривень.

pm151image003

Поки така лабораторія єдина в області, але в поліції запевняють, що працюватиме вона цілодобово, та за потреби виїжджатиме на усі справи.

pm321image001

За словами Сергія Чижа, у 2016 році інспекторами – криміналістами слідчих підрозділів проведено 5545 досліджень місць подій за фактами вчинення злочинів різної ступені тяжкості.

pm983image002

«У кожному, без виключення, випадку проведення огляду місця події виконано відповідну фіксацію місця за допомогою фото- та відео- техніки, з використанням методів криміналістичної зйомки. Також у кожному випадку вилучено слідову інформацію, яка має суттєве доказове значення у розкритті вище перелічених тяжких та особливо тяжких злочинів», – зазначив Чиж.

Про що ще йшлося на прес-конференції дивіться у ВІДЕО



img_0957

img_0958

img_0963

Фото ГУ НП у Полтавській області

Перейти до вмісту