Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві, Миргороді та Горішніх Плавнях спільними зусиллями захищатимуть права вимушених переселенців

У Полтаві, Миргороді та Горішніх Плавнях спільними зусиллями захищатимуть права вимушених переселенців

imgf7349fa1799cb82442aaf49b6424e2e3

У Миргороді презентували  проект  «Захист прав та законних інтересів внутрішньо переміщених осіб у Полтавській області». Проект реалізовуватимуть проект: Полтава, Миргород та Горішні Плавні, адже саме в цих містах зареєстрована найбільша кількість вимушених переселенців. Про це повідомили у Миргородській міській раді.

За підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні, протягом наступних 6-ти місяців на Полтавщині реалізовуватиметься проект «Забезпечення прав та законних інтересів ВПО у Полтавській області». Головна мета проекту – створення умов для перебування та інтеграції внутрішньо переміщених осіб, що сприятиме зміцненню потенціалу місцевих органів влади та неурядових організацій в ефективному управлінні кризовими ситуаціями у соціальній сфері.

Керівник юридичної служби БО «Світло надії» Оксана Мізік наголосила на тому, що наразі проблеми внутрішньо переміщених осіб змінюються: «Якщо раніше вони потребували житла, роботи, відновлення документів, то зараз приєднуються нові: медичне обслуговування, юридична допомога, захист майна. БО «Світло надії» спільно із партнерами сприятиме у покращенні можливості доступу ВПО до першочергових та спеціальних медичних, соціальних, адміністративних послуг, включно з послугами соціально-психологічної реабілітації, створенню умов для покращення взаємодії та інтеграції ВПО до громад, доступу до освіти та місцевого ринку праці, тощо».

У рамках проекту на базі центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді Миргородської міської ради щоденно надається безкоштовна юридична підтримка для внутрішньо переміщених осіб спеціалістом БО «Світло надії». Також заплановано виїзди мобільної бригади надання правової допомоги у віддалені райони області. Крім цього, проводитимуться заходи для підвищення рівня поінформованості ВПО щодо діючого законодавства, нормативної бази про їхні права.

Перейти до вмісту