Ви тут:
Головне Полтавщина Суспільство 

У Полтаві держслужбовців із двох областей вчили запобігати корупції (ФОТО)

У Полтаві держслужбовців із двох областей вчили запобігати корупції (ФОТО)

dsc_0043

З ініціативи Національного агентства з питань запобігання корупції та програми розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) у Полтавській ОДА пройшов семінар-тренінг «Конфлікт інтересів – виявляємо, не допускаємо, врегульовуємо» у рамках всеукраїнської інформаційно-просвітницької кампанії “Конфлікт інтересів: треба знати”.

Антикорупційний тренінг провели представники НАЗК та ПРООН для службовців органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування Полтавської й Сумської областей.

У роботі взяв участь заступник голови — керівник апарату ОДА Микола Білокінь.

dsc_0036

“Питання конфлікту інтересів сьогодні дуже актуальне. Сьогодні говоримо про конфлікт інтересів державних службовців, зокрема розглянемо Закони “Про державну службу” та “Запобігання корупції”, – наголосив він.

Полтавщина — 11, де відбувається семінар-тренінг «Конфлікт інтересів – виявляємо, не допускаємо, врегульовуємо», розповів заступник керівника Другого відділу (Східний регіон) Департаменту моніторингу дотримання законодавства про конфлікт інтересів та інших обмежень щодо запобігання корупції Ігор Степанов.

dsc_0040

“Ми намагаємося роз’яснити про новели чинного законодавства про запобігання корупції, які мають дотримуватися держслужбовці у своїй діяльності. Актуальним залишається питання конфлікту інтересів. Мова йде про конфлікт власних інтересів і службових повноважень чиновника. Не можна, щоб виникали приватні інтереси у сфері службової діяльності, а потім вони впливали на об’єктивність прийняття рішень. За цим спостерігає Національне агентство з питань запобігання корупції, Національна поліція. Хотілося б, щоб депутати, державні службовці знали, усвідомлювали та розуміли”, – розповів Ігор Степанов.

Під час тренінгу чиновникам розповіли про нові законодавчі вимоги щодо забезпечення доброчесної поведінки, презентували Методичні рекомендації з питань запобігання та врегулювання конфлікту інтересів. Також розглянули типові ситуації конфлікту та шляхи їх вирішення.

dsc_0060

dsc_0029

dsc_0033

dsc_0026

dsc_0020

dsc_0025  dsc_0048

dsc_0015  dsc_0002

dsc_0022

dsc_0017

dsc_0023  dsc_0005

dsc_0004

Перейти до вмісту