Ви тут:
здоров’я Полтавщина Суспільство 

У Миргороді продовжили санітарно-протиепідемічні заходи до 30 грудня

У Миргороді продовжили санітарно-протиепідемічні заходи до 30 грудня

imgcbfecec422d4c02bae4f599a1317357c

По 30 грудня у Миргороді продовжили санітарно-протиепідемічні заходи, спрямовані на запобігання виникнення і поширення грипу та ГРВІ. Відповідне  рішення прийняли члени комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Про це повідомили у Миргородській міській раді.

Як зазначили на засіданні, попри те, що  навчальний процес в освітніх закладах призупинено, рівень захворюваності серед школярів за поточний тиждень. На ГРВІ хворіють 21 %учнів.

Офіційно діагноз «грип» не встановлено жодному з хворих. Проте, за словами завідувача  Миргородського міжрайонного відокремленого підрозділу лабораторних досліджень державної установи «Полтавський обласний лабораторний центр МОЗ України» Миколи Олефіра, це не означає, що в місті не циркулює цей вірус. Відсутність такого діагнозу радше пов’язана зі складністю його виявлення і підтвердження. Та який би вірус не провокував поширення епідемії, схема протиепідемічних дій залишається  сталою.

Комісія дозволила адміністрації шкіл за бажанням батьків проводити новорічні ранки, але з дотриманням  відповідних  санітарно-протиепідемічних заходів.

Перейти до вмісту