Ви тут:
Відео Головне Культура Полтавщина прес-онлайн-конференція Суспільство ТОП-новина 

Стало відомо, як на Полтавщині відзначатимуть 500-річччя Реформації (ВІДЕО)

Стало відомо, як на Полтавщині відзначатимуть 500-річччя Реформації (ВІДЕО)

dsc_0011

25 грудня о 15:00 у Полтаві на Театральній площі церковні хори та музичні колективи основних протестантських громад Полтави об’єднаються у Всеукраїнській акції “Україна та світ святкують Різдво Христове разом”. Саме цим заходом в Україні розпочнеться відзначення 500-річчя Реформації.

Про це говорили сьогодні на прес-конференції в ОКІА “Новини Полтавщини” Михайло Ро̀ман (Союз християн віри євангельської), Павло Шварц (Німецька євангелічна лютеранська громада міста Кременчук), Марина Антонець (доцент кафедри філософії, історії та педагогіки Полтавської державної аграрної академії), Вадим Ігнатенко (церква «Благовістя»), Степан Спірідонов (церква євангельських християн «Божа сім’я»), Дмитро Лаптєв (об’єднання церков «Світло життя»), Дмитро Левін (Дніпровська Конференція церкви адвентистів сьомого дня).

“Президент України підписав Указ щодо святкування 500-річчя Реформації, і цей різдвяний концерт стане початком для інших соціальних, духовних, культурних та наукових дійств, які відбудуться протягом наступного року. Відкриє програму молодіжний хор Церкви адвентистів сьомого дня, виконавши різдвяні композиції. А встановлені на площі намети утворять справжній різдвяний ярмарок. Усіх полтавців запрошуємо приєднатися до цього недільного свята”, – розповів голова Полтавського обласного оргкомітету з відзначення 500-річчя Реформації, пастор Михайло Роман.

Також на прес-конференції розповіли про ряд заходів. Які планують провести на Полтавщині протягом наступного року. Детальніше дивіться у ВІДЕО.

dsc_0006-1

dsc_0005

Перейти до вмісту