Ви тут:
Головне Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

Оперативники ГУ ДФС Полтавщини ліквідували “конвертаційний” центр у столиці

Оперативники ГУ ДФС Полтавщини ліквідували “конвертаційний” центр у столиці

11026784_938741482826509_7160110397370488691_nЯк повідомив перший заступник начальника Головного управління ДФС у Полтавській області Олег Лєднік, працівниками оперативного управління ГУ ДФС у Полтавській області в ході досудового розслідування кримінального провадження за ч.5 ст.27, ч.3 ст.212, ч.4 ст. 190, ч.2 ст.205 та ч.1 ст.364 КК України припиненню діяльність групи осіб, які організували та забезпечили роботу конвертаційного центру на території Києва.

Протягом 2015-2016 років вказаною групою осіб зареєстровано та придбано корпоративні права низки транзитних і фіктивних суб’єктів господарювання, реквізити і розрахункові рахунки яких у подальшому використовували для формування податкового кредиту з ПДВ для підприємств реального сектору економіки за рахунок документального оформлення, нікчемних фінансово-господарських операцій з придбання товарно-матеріальних цінностей, надання послуг та виконання робіт.

Підприємства-вигодонабувачі перераховували безготівкові грошові кошти на розрахункові рахунки підконтрольних конвертцентру підприємств, без їх подальшого оприбуткування, минаючи при цьому систему оподаткування. В подальшому вказані кошти знімалися організаторами в банківських установах та передавалися замовникам конвертації, за винятком 10-12% у якості оплати своїх послуг.

За час незаконної діяльності загальний обсяг незаконно проконвертованих коштів склав понад 260 млн грн, ймовірні втрати бюджету становлять близько 40 млн грн.

На підставі ухвал суду проведено обшуки офісних приміщень та місць проживання організаторів конвертаційного центру, вилучено печатки 54 підприємств, які мають ознаки фіктивності, документи фінансово-господарської звітності, чорнові записи, мобільні телефони, комп’ютерну і оргтехніку, носії інформації, документи з відтисками печаток та підписами директорів підконтрольних підприємств.

Тривають слідчі дії та заходи по відшкодуванню збитків завданих державному бюджету.

Перейти до вмісту