Ви тут:
Кримінал Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині зареєстрували понад 800 правопорушень у сфері незаконного обігу наркотиків

На Полтавщині зареєстрували понад 800  правопорушень у сфері незаконного обігу наркотиків

pm785image002

На Полтавщині зареєстрували понад 800 кримінальних правопорушень у сфері незаконного обігу наркотиків та викрито 1 міжрегіональний канал постачання наркотичних засобів. Про це повідомив т.в.о. начальника оперативно-пошукового відділу у Полтавській області Управління з обслуговування Сумської, Харківської та Полтавської областей Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції України Андрій Курлан.

Серед відкритих кримінальних проваджень: 52 – за незаконний збут наркотиків (ст. 307 КК України); 635 – за незаконне зберігання наркотиків (ст. 309 КК України); 70 – за посів та вирощування нарковмісних рослин (ст. 310 КК України); 14 – за незаконний обіг прекурсорів (ст. 311 КК України); 2 – нарколабораторії (ст. 313 КК України); 4 – за публічне вживання наркотиків (ст. 316 КК України); 15 – за утримання притону наркоманії (ст. 317 КК України); 10 – за порушення встановлених правил обігу наркотиків (ст. 320 КК України); 2 – за незаконний збут отруйних та сильнодіючих лікарських засобів (ст. 321 КК України).

Як повідомили у ГУ НП у Полтавській області, всього оголошено про підозру 609 особам та направлено до суду з обвинувальним актом 676 кримінальних проваджень.

«За 11 місяців 2016 року викрито 1 міжрегіональний канал постачання наркотичних засобів. Спільно з працівниками управління карного розшуку, працівники підрозділу задокументували та попередили міжрегіональний канал надходження на територію області із смт. Царичанка, Дніпропетровської області, психотропної речовини амфетаміну», – сказав Андрій Курлан.

Також працівники протидії наркозлочинності, спільно із київськими колегами, викрили міжнародний канал надходження на територію України у м. Кременчук з Китайської Народної Республіки психотропних речовин: «солей», «спайсів» та ін.

Працівники відділу задокументували 2 кримінальних правопорушення, пов’язаних зі створенням нарколабораторії та використанням спеціального обладнання для виготовлення наркозасобів, про підозру оголошено 2 особам та направлено до суду з обвинувальним актом 2 кримінальних провадження.

Протягом року поліцейські виявили 15 кримінальних правопорушень, пов’язаних з утриманням притонів наркоманії (ст. 317 КК України). Окрім того, оголошено про підозру 15 особам та направлено до суду з обвинувальним актом 16 кримінальних проваджень. Також задокументовано 2 факти збуту отруйних та сильнодіючих лікарських засобів (ст. 321 КК України).

Перейти до вмісту