Ви тут:
Відео Полтавщина Суспільство 

Громадські активісти виступили проти новопризначеного головного лікаря Полтавського психоневродиспансеру (ВІДЕО)

Громадські активісти виступили проти новопризначеного головного лікаря Полтавського психоневродиспансеру (ВІДЕО)

0

На сьогоднішньому засіданні сесії Полтавської облради обрали головного лікаря Полтавського обласного психоневрологічного диспансеру. Ним став запропонований конкурсною комісією кандидат Віктор Волошин. Підтримали кандидатуру 47 депутатів.

dsc_0126

Проти призначення Віктора Волошина на посаду головного лікаря виступив заступник голови облради Анатолій Ханко та присутні в сесійній залі громадські активісти.

На початку засідання під час нагородження почесними грамотами та цінними подарунками від Полтавської обласної ради, волонтер Ірина Каптур закликала депутатів не голосувати за питання про призначення головного лікаря Полтавського обласного психоневродиспансеру.

“Ми тільки що були на комісії, і вона знову прийняла рішення про те, що позачергово буде знову включене питання про призначення головним лікарем Полтавського психоневрологічного диспансеру Віктора Волошина. На минулій сесії ми, громадські активісти, бійці АТО та ті бійці, котрі на передовій, просили вас не призначати Волошина на цю посаду. Я прошу депутатів проголосувати “проти”, або я просто поверну цю почесну грамоту, оскільки її ні за що давати ні мені, ні всім тим людям, котрі стояли за мною” – зазначила Ірина Каптур.

dsc_0059

“Сьогодні відбулось голосування Полтавської облради всупереч законному законодавству — всупереч регламенту про конкурсні комісії. В якому чітко прописано, що якщо кандидатура не проходить на сесії обласної ради,то конкурс впродовж п’яти днів має бути оголошеним заново” – зазначив представник ГО «Інформаційний центр «Майдан Моніторинг» Ігор Кіянчук.

За його словами конкурс не було заново оголошено, без попередження у ЗМІ сьогодні було зібрано постійну комісію обласної ради з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення, котра від свого імені рекомендувала винесення цього питання на сьогоднішню сесію ради.

znimok-ekranu-09-12-16-163922

“Це настільки відвертий правовий нігілізм, це відвертий “плювок” у власні регламенти, процедури та закони, тобто таким рішенням, вони перекреслили всі ці поняття” – відзначив Ігор Кіянчук. За його словами, волонтери, бійці АТО та громадські активісти виступили проти кандидатури Віктора Волошина, оскільки останній, згадувався у розслідуванні телеканалу «Місто», яке провели журналісти у 2015 році. У передачі, яка вийшла 21 лютого 2015 року, йдеться про те, що Віктор Волошин в обов’язковому порядку відправляв відвідувачів диспансеру за 50 метрів від державної установи, де працювала вже приватна установа і надавала платні послуги.

Перейти до вмісту