Ви тут:
Культура Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

До Дня святого Миколая у Лубнах відкрили виставку

До Дня святого Миколая у Лубнах відкрили виставку

1-3

У галереї образотворчого мистецтва м. Лубни відбулося справжнє свято, на яке завітали не лише дорослі поціновувачі декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва, а й багато малечі.

Виставку робіт до дня святого Миколая керівників гуртків Лубенського районного центру дитячої та юнацької творчості та їх вихованців відвідали: в.о. голови райдержадміністрації Сергій Сіряченко, голова Лубенської районної ради Григорій Угляниця, заступник голови районної держадміністрації Ігор Нестеренко, начальник відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації Юлія Білокінь, директор Михнівської ЗШ І-ІІІ степенів Наталія Чемара, методист Районного центру дитячої та юнацької творчості Неля Пашкова.

Відкрив виставку начальник управління культури та мистецтв виконавчого комітету міської ради Юрій Литовченко, привітавши її учасників та зазначивши, що представлені роботи радуватимуть відвідувачів галереї протягом усіх свят. Найкращі вітання на адресу присутніх надсилали керівники району – в.о.голови райдержадміністрації Сергій Сіряченко та голова районної ради Григорій Угляниця. Сергій Сіряченко передав найкращі вітання вихованцям та керівникам гуртків від голови райдержадміністрації Тетяни Качаненко та наголосив на тому, що роботи випромінюють світло, несуть у світ мир і добро.

Святкове дійство за участю вихованців фольклорно-етнографічного гуртка «Калинонька», вокального гуртка «Домінанта» під керівництвом Лариси Супрун і Світлани Соляр та прихід Святого Миколая з подарунками для дітей стало справжнім дивом для присутніх. Лубенський РЦДЮТ представив різнопланову виставку робіт. Яскравими барвами гуртківці відобразили на папері свої мрії та бажання, сподіваючись, що їхні вироби викличуть захоплення і у дітей, і у дорослих. Окремо експонувалися картини у техніці різьблення по дереву учасника АТО Олексія Гулака. Приємні враження, переповнені побаченим від робіт, розмаїття кольорової гами виробів з соломи, паперу, підручного матеріалу, залишаться надовго у відвідувачів. А цей захід допоміг дітям повірити в те, що дива відбуваються там, де в них вірять, адже Чудотворець приносить більший дар, ніж забави і солодощі, він несе добро і милосердя, вселяє в маленькі серця любов до ближніх, відкриває світ знань, нагадує про традиції рідного народу»

Перейти до вмісту