Ви тут:
Головне Захисник України Суспільство ТОП-новина Україна 

Жодного мобілізованого військового на фронті немає – Президент про завершення 6-ї хвилі демобілізації

Жодного мобілізованого військового на фронті немає – Президент про завершення 6-ї хвилі демобілізації

фото: president.gov.ua
фото: president.gov.ua

Під час зустрічі з Президентом України Петром Порошенко начальник Генерального штабу доповів, що на сьогоднішній день повністю завершено процес демобілізації військовослужбовців шостої хвилі мобілізації, за виключенням тих, які проходять лікування або щодо яких проводиться службове розслідування. Повідомляють у прес-службі Президента.

Президент нагадав, що остання шоста хвиля демобілізації мала завершитись до початку листопада.

«Я, як Президент і Верховний Головнокомандувач, можу доповісти українському народові, що відсьогодні жодного мобілізованого на фронті, в зоні АТО немає. І Збройні Сили України повністю мають бути забезпечені добровольцями, воїнами-контрактниками, добре підготовленими, вмотивованими, навченими і забезпеченими», – сказав Петро Порошенко.

 “За два роки, що минули, мобілізація виконала надзвичайно важливу роль у забезпеченні обороноздатності нашої держави, а також в тому, щоб дати відсіч агресору, що напав на нашу країну в найбільш складні дні для української історії”, – зазначив Глава держави.

“За цей час українське військо пройшло велику відстань. Сьогодні ми маємо якісно нові Збройні Сили України”, – підкреслив Петро Порошенко.

Президент наголосив, що на фронті залишаються лише воїни-контрактники, добровольці, яких якісно підготували, навчили, провели відповідні тренування, в тому числі, і за участю наших іноземних партнерів.

Станом на початок року понад 60 тис. воїнів-контрактників записались до Збройних Сил. Вдосконалено систему укладання контрактів, роботи військкоматів, навчальних центрів. Порошенко нагадав про доручення надати можливість командирам бригад комплектувати свої частини та заохочувати до служби в армії.

«Дуже важливо, що за рахунок демобілізованих, особливо тих, хто найкраще себе проявив в лавах Збройних Сил, формується більш ніж 100 тис. резерв першої черги», – сказав Петро Порошенко.

Президент підкреслив, що все це стало можливим дякуючи Мінським угодам, які дозволили зупинити агресора і дали час на створення і підготовку Збройних Сил.

В свою чергу, Начальник Генерального штабу також поінформував, що загальна чисельність контрактників, які були прийняті на службу в період 2014-2016 років, складає 90 тис. військовослужбовців.

Міністр оборони України Степан Полторак наголосив, що з 60 тис. контрактників – 12 тис. військовослужбовців, які спочатку пройшли службу в армії в рамках мобілізації і потім залишились служити за контрактом. «Майже 20% – це люди, які мають бойовий досвід», – сказав міністр.

Степан Полторак також доповів, що на виконання доручення Президента, всі військові шостої хвилі мобілізації, які отримали поранення під час виконання свого обов’язку, зараз отримують повне медичне обслуговування та необхідне лікування і по завершенні будуть звільнені у запас.

Перейти до вмісту