Ви тут:
Суспільство Україна 

Вчасний вихід на пенсію гарантує допомогу у розмірі 10 окладів освітянам і медикам

пенсійний-фондКожен, хто має достатню кількість страхового стажу (для чоловіків це 35 років, а для жінок — 30) і вийшов на пенсію за віком, має право отримати одноразову грошову допомогу (десять місячних пенсій).

Це положення, насамперед, стосується педагогів та медиків.

Щоб мати право на допомогу, треба виходити на пенсію за вислугою років.

“Положення про одноразову грошову допомогу стосується освітян та медиків. Якщо вони не скористалися правом вийти достроково на пенсію за вислугою років. То їм автоматично під час виходу на пенсію нараховується ця допомога” – повідомили у Головному управлінні Пенсійного фонду України.

Проте, якщо людина скористалася правом вийти на пенсію за вислугою років, наприклад, жінка має 30 років педагогічного стажу, а потім повернулася на роботу, то вона втрачає це право на допомогу.

На жаль, про це положення взагалі знає надзвичайно мало українців, і тому майже ніхто не отримує гарантовану Законом  допомогу:

З 1 жовтня 2011 року органами Пенсійного фонду України виплачується неоподатковувана одноразова грошова допомога, передбачена Прикінцевими положеннями Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», у розмірі 10 місячних пенсій особи на день її призначення.

Перейти до вмісту