Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

«Укртатнафта» та «Укртранснафта» домовилися співпрацювати у сфері поставок імпортної нафти на Кременчуцький НПЗ

«Укртатнафта» та «Укртранснафта» домовилися співпрацювати у сфері поставок імпортної нафти на Кременчуцький НПЗ

1442314983_neft«Укртатнафта» уклала протокол про наміри з ПАТ «Укртранснафта» щодо поставок нафти на Кременчуцький нафтопереробний завод. Зі свого боку «Укртатнафта» протягом 2017-2019 років підтверджує свою готовність забезпечити постачання трубопровідною системою ПАТ «Укртранснафта» за маршрутом «ПЗД «Одеса»/МНТ «Південний» – Кременчуцький НПЗ» нафти сорту Azeri Light обсягом не менше 1,3 млн. тонн (у 2017 році) з подальшим збільшенням обсягів у наступні роки.

«Укртранснафта», як єдиний оператор системи магістральних нафтопроводів України, підтверджує технічні можливості та готовність забезпечити транспортування азербайджанської нафти за вказаним маршрутом у зазначених обсягах. Також «Укртранснафта» зобов’язується здійснити всі передбачені законодавством заходи щодо отримання відповідних дозволів та погоджень від державних органів.

Проект диверсифікації поставок нафти на Кременчуцький нафтопереробний завод реалізується ПАТ «Укртатнафта» в рамках виконання стратегічної програми розвитку виробництва. Також у планах Компанії – завершення модернізації технологічних потужностей та повний перехід на виробництво палива, що відповідає найвищим сучасним стандартам якості Євро-5.

Перейти до вмісту