Ви тут:
Головне Полтавщина Суспільство 

У трьох містах Полтавщини відкриють пункти надання соціально-правової та юридичної допомоги вимушеним переселенцям

У трьох містах Полтавщини відкриють пункти надання соціально-правової та юридичної допомоги вимушеним переселенцям

dsc_0047

Протягом 6-ти місяців у Полтаві, Миргороді та Горішніх Плавнях реалізують проект “Забезпечення прав та законних інтересів внутрішньо переміщених осіб у Полтавській області”, головна мета якого – створення умов для перебування та інтеграції тимчасових переселенців, що сприятиме зміцненню потенціалу місцевих органів влади та неурядових організацій в ефективному управлінні кризовими ситуаціями у соціальній сфері. Про це сьогодні говорили у Полтавській ОДА на засіданні круглого столу “Внутрішньо переміщені особи у Полтавській області: на захисті прав спільними зусиллями”.

dsc_0049

Щодня у стаціонарних пунктах з 9:00 до 16:00 фахівці надаватимуть комплексну соціально-правову та юридичну допомогу ВПО. Окрім того, плануються виїзди мобільної бригади надання правової допомоги у віддалені райони області.

Проект, створений за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні, проходить за партнерства Полтавської ОДА, Обласного центру зайнятості населення, Обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Центру з надання вторинної безоплатної правової допомоги та БО “Світло надії”.

dsc_0043

“Світло надії” вже не вперше допомагає адаптуватися внутрішньо переміщеним особам.

“Зараз починаємо другий етап роботи, фактично впроваджуємо і удосконалюємо ту систему, що вже була напрацьована – надання інформаційної, консультативної та правової допомоги внутрішньо переміщеним особам на території Полтавщини”, – повідомила керівник юридичної служби БО “Світло надії” Оксана Мізік.

Також вона пояснила, які саме послуги вони будуть надавати вимушеним переселенцям: “Ми допомагаємо особам отримати інформацію про те, які їх права Держава гарантує та забезпечує, яким чином та куди звертатися, якщо виникають ті чи інші питання, допомагаємо в оформленні пакету документів в залежності від потреби, можемо супроводжувати такі документи у відповідні органи влади”.

dsc_0024

Оксана Мізік повідомила, що в порівнянні з минулим роком потреби та проблеми переселенців дещо змінились. Якщо раніше вони потребували житла, гуманітарної допомоги, першої консультативно-правової допомоги, відновлення документів, то зараз приєднуються нові: навчання, робота, медичне обслуговування, юридична допомога, захист майна, розвиток власних справ.

dsc_0029

“Близько 234 млн гривень було відшкодовано за 2014-2016 роки внутрішньо переміщеним особам у Полтавській області на надання житла, субсидій та вирішення інших потреб. На сьогодні у нашій області зареєстровано близько 30 тисяч переміщених осіб, серед них переважна більшість пенсіонери та інваліди. Також близько 2,5 тисячі дітей навчаються у середніх навчальних закладах Полтавщини” – поінформував заступник голови Полтавської ОДА Олег Пругло.

dsc_0044

Як повідомила керівник відділу інформації та комунікації БО “Світло надії” Крістіна Криженко, послугами кейс-менеджменту БО “Світло надії” вже охоплено 1624 внутрішньо переміщені особи, 150 чоловік скористалось послугами Центру адаптації, 24 особи були працевлаштовані та більше тисячі людей отримали юридичну допомогу у 5 містах Полтавщини.

dsc_0038

dsc_0033

Перейти до вмісту