Ви тут:
Культура Оголошення Полтавщина Суспільство 

У Полтаві відкрилася урбаністична виставка

yayayaУ великій виставковій залі Полтавського художнього музею (Галерея мистецтв) імені Миколи Ярошенка відкрилась виставка художника Вартана Маркар’яна “Urban”.

На виставці представлено 47 робіт автора і це вже третя за рахунком персональна виставка молодого митця.

“Суспільний простір змінюється з плином часу і відображає в архітектурних формах повсякденні соціальні практики. Оскільки місто завжди пізнається в конкретних історичних умовах, то кожна нова епоха буде знаходити нові інструменти для його вивчення, і урбанізований простір в свою чергу буде завжди зберігати актуальність.

Серія «Urban» присвячена безперервному будівництву сучасного урбанізованого світу. Візуально місто для людини – це певний аналог моральної амбівалентності. Це одночасно небо і гнітючі стіни, будинки, асфальт, шум заводу в середині спального району, ніч і безліч вогнів, туман, хмари або дим і смог, просторі вулиці і тісно зведені лабіринти «свічок» …

Якщо поглянути на відразливі деталі з іншого ракурсу, то в кожній з цих малоприємних частин криється своя романтика, романтика урбанізації, яка заснована на захваті сучасним, на спробі воскресити початковий захват при зустрічі людини зі «світом машин», – написав на своїй сторінці в мережі Facebook Вартан щодо відкриття виставки.

Перейти до вмісту