Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві пройшов семінар для юристів області (ФОТО)

У Полтаві пройшов семінар для юристів області (ФОТО)

dsc_0308

У Полтавській ОДА пройшов постійно діючий семінар підвищення кваліфікації для працівників юридичних служб підприємств, установ, організацій, місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування  області. У роботі взяла участь начальник Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Ірина Пашко.

dsc_0304

“Важливою складовою професійного рівня юриста є його практичні навички і вміння. Оскільки  професія юриста багатогранна, на сьогодні юристу необхідно мати базові знання в більшості галузей права.  Юрист, як і лікар, не має права на помилку, адже вона занадто дорого обходиться людині і   суспільству в цілому”, – наголосила Ірина Пашко.

Під час семінару головний державний інспектор відділу комунікацій управління організації роботи ГУ ДФС у Полтавській області Валентина Коломієць розповіла про порядок оподаткування спадщини та подарунків. Про виборче законодавство України доповіла кандидат юридичних наук, доцент Полтавського юридичного інституту Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого Інна Полховська.

dsc_0341

Головний спеціаліст відділу грошових виплат та компенсацій, субсидій та пільг Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Наталія Носенко розповіла про надання населенню житлових субсидій з початком опалювального сезону. Суддя Полтавського Окружного Адміністративного суду Олександр Кукоба навчав юрисконсультів застосовувати Європейську конвенцію про захист прав людини і основоположних свобод та практику Європейського суду з прав людини в юридичній діяльності.

Про окремі питання земельних правовідносин – в частині розірвання та припинення договорів оренди розповіла суддя судової палати з розгляду цивільних справ Апеляційного суду Полтавської області Олена Обідіна. Про останні зміни в законодавстві доповіла головний спеціаліст відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Юлія Лазовікова.

dsc_0305

“Досвідченим юристам добре відомо, що на практиці фактично не буває цілком ідентичних справ, випадків, абсолютно тотожних ситуацій, а відтак не може бути і стереотипів для їх вирішення. У професії юриста має місце нагальна потреба у творчому підході до встановлення істини у кожній конкретній справі, постійний пошук, можливість миттєво орієнтуватися у ситуації, готовність до прийняття нестандартних у межах закону рішень”, – підсумувала Ірина Пашко.

dsc_0322

dsc_0323

dsc_0312

dsc_0313

Перейти до вмісту