Ви тут:
Кримінал Полтавщина Суспільство 

У Полтаві працівник школи виніс комп’ютерну техніку та здав до ломбарду

У Полтаві працівник школи виніс комп’ютерну техніку та здав до ломбардуpm753image001

Близько місяця тому 24-річний чоловік влаштувався лаборантом на кафедру інформатики в один із навчальних закладів міста. Чоловік мав доступ до комп’ютерної та цифрової техніки і мав можливість ремонтувати та налаштовувати її удома.

Як повідомляють правоохоронці, лаборант виніс з школи вісім ноутбуків, комп’ютерні монітори, мобільний телефон та ін. Замість обіцяного ремонту, молодик відніс техніку до ломбарду, а гроші витратив на власні потреби.

«Наступного дня чоловік на роботі вже не з’явився, на телефонні дзвінки не відповідав, а удома його теж не було. Дирекція школи негайно повідомила про подію до поліції. Працівники Полтавського відділу поліції розшукали підозрюваного. ї Зараз чоловік дає покази слідчим. Також ми встановили, що за цей період він здійснив ще декілька крадіжок в Київському районі міста», – розповів керівник Полтавського відділу Олександр Терела.

Наразі розпочаті кримінальні провадження за частиною 3 статті 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та частиною 2 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена повторно).

За скоєне законом передбачено покарання у вигляді позбавлення волі від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Перейти до вмісту