Ви тут:
Культура Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

У Нових Санжарах презентували вишиту мапу України (ФОТО)

У Нових Санжарах презентували вишиту мапу України (ФОТО)

dsc_0215

Сьогодні у Нових Санжарах відбулася презентація вишитої мапи України у рамках всеукраїнської казначейської акції «Вишивана моя Україна».

Акція присвячена 25-й річниці Незалежності України і розпочалася вона ще серпні 2016 року з простого білого полотна, з нанесеним на нього контуром мапи нашої держави, яке Голова Казначейства Тетяна Слюз, у рамках своєї серпневої робочої поїздки на схід країни, власноруч привезла казначеям Донеччини та Луганщини. Тоді, протягом тижня, Тетяна Ярославівна відвідала всі без винятку казначейства, що знаходяться на території, підконтрольній українській владі, зустрілася з колективами 42-х казначейств, які долучилися до вишивання полотнища.

Казначеї Донеччини та Луганщини проклали на карті перші стібки, вигадали перші узори, нанесли на карту символи своїх міст та символи мирного життя… Відтоді мапа «Вишивана моя Україна» побувала в кожній з областей країни. Переходячи від казначейства до казначейства, вона ставала все яскравішою, «оживала», адже набиралася тепла рук, які створювали її.

Казначеї всієї України надзвичайно зворушливо поставилися до створення вишиваної карти: сперечалися над обранням малюнків та кольорів, працювали по ночах, аби не підвести колег, встигнути передати карту до наступної області. У колег-казначеїв різних регіонів навіть з’явився певний дух суперництва – чий орнамент буде кращим, чия вишивка стане бездоганнішою. Суперничали не тільки у вишивці, але й в описі процесу: підготовці фотографій і текстів – з теплими словами та віршами.

У центральному апараті Казначейства оформлення «Вишиваної України» завершили остаточно, оздобили її державним символом – гербом та символом миру – голубом, вишили на карті України Автономну Республіку Крим та слова-пояснення про створення карти.

Результатом всеукраїнської акції «Вишивана моя Україна» став справжній витвір народної творчості. Нині мапа «Вишивана моя Україна» розпочала свою нову «подорож» – вона побуває в кожному з територіальних органів Державної казначейської служби України.

Сьогодні «Вишивана моя Україна» завітала на Новосанжарщину. На презентацію зібралися представники підприємств, установ, організацій району, шкільна молодь та громадськість селища. Про історію створення цього патріотичного витвору мистецтва розповіла очільниця Новосанжарського відділення Держказначейства Людмила Зімовець. Заступниця голови райдержадміністрації Рита Верба подякувала казначеям та таку патріотичну акцію, а також наголосила, що в цей надскладний для нашої держави час питання єдності народу, всіх регіонів України та фінансової й економічної стабільності країни є чи не найголовнішими на шляху до повної перемоги як над зовнішнім ворогом, так і над внутрішніми негараздами.

Нагадаємо, учора її презентували у Чорнухах.

dsc_0181

dsc_0183

dsc_0184

dsc_0185

dsc_0186

dsc_0187

dsc_0188

dsc_0189

dsc_0190

dsc_0191

Перейти до вмісту