Ви тут:
Головне децентралізація Полтавщина Суспільство 

У Миргороді Асоціація міст України обговорила ефективність реформ місцевого самоврядування

У Миргороді Асоціація міст України обговорила ефективність реформ місцевого самоврядування

img6e3be4a5bc20c0c7f9d5e441877f99e1

У Миргороді відбулася  регіональна платформа з вироблення політики у сфері місцевого самоврядування у Полтавському РВ АМУ “Про ефективність  реформ місцевого самоврядування, децентралізації влади, бюджетного, податкового та земельного законодавства”. Про це повідомили у Миргородській міській раді.

У місто-курорт завітали більше 40 членів РВ АМУ. Засідання провів міський голова Миргорода, голова регіонального відділення Асоціації міст України Сергій Соломаха. За “круглим столом”  йшлося про реформу місцевого самоврядування, зміни бюджетного, податкового та земельного законодавства,  хід та проблеми створення об’єднаних громад на Полтавщині.

Доповідачами на ці теми виступили народні депутати: голова підкомітету з питань земельних відносин Комітету Верховної Ради України Олег Кулініч та голова підкомітету з питань регіональної політики, місцевих бюджетів та комунальної власності Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Андрій Река, а також  експерти та  регіональні консультанти Асоціації міст України з децентралізаційних питань, міські голови.

image004

Цього разу увагу акцентували на перспективі розвитку місцевого самоврядування у контексті земельної реформи. За словами доповідачів, після добровільного об’єднання громад, почнеться  об’єднання за перспективним планом.  Тому саме проблемні питання встановлення меж сільської громади та шляхи їх вирішення сьогодні якнайбільше турбують голів сільських та селищних рад.  

Захід організовано у рамках Проекту “Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні” (ПУЛЬС), який реалізує Асоціація міст України за підтримки USAID.

image003

image006

Перейти до вмісту