Ви тут:
Захисник України Суспільство Україна 

У Міноборони назвали скільки контрактників пішло до українського війська

У Міноборони назвали скільки контрактників пішло до українського війська

zsu_13f81

У 2016 році контракт зі Збройними Силами України уклало близько 64 тисяч військовослужбовців, -повідомив сьогодні, 22 листопада, заступник Міністра оборони України генерал-майор Олег Шевчук.

«З початку року контракт з Українським військом уклало вже майже 64 тисячі військовослужбовців, із яких близько 7200 – це офіцери, – підкреслив Олег Шевчук та додав, що «дієвими стимулами вступу на контрактну службу є гідне грошове забезпечення, можливість здобути безкоштовну вищу освіту, отримати безоплатну кваліфіковану медичну допомогу у військово-медичних закладах, право на санаторно-курортне лікування та відпочинок тощо». Пише “Урядовий портал”.

Заступник Міністра оборони України наголосив, що питому вагу військовослужбовців за контрактом у Збройних Силах України планується поступово збільшити до 80% від чисельності рядового, сержантського та старшинського складу.

«Під час розподілу контрактників пріоритет надаватиметься комплектуванню посад молодших командирів, бойових посад у складі екіпажів та обслуг, а також інших посад, які визначають бойову спроможність підрозділів. Водночас військовослужбовці строкової служби комплектуватимуть небойовівійськові частини та підрозділи забезпечення частин бойового складу», – зазначив Олег Шевчук.

 

Перейти до вмісту