Ви тут:
Культура Полтавщина Суспільство 

У Чорнухах презентували карту та рукописну книгу «Вишивана моя Україна»

У Чорнухах презентували карту та рукописну книгу «Вишивана моя Україна»

image-15

З 22 листопада по 1 грудня карта «Вишивана моя Україна» незалежної єдиної України подорожує Полтавською областю. Цей витвір народного мистецтва перебував на Сковородинівській землі – у селищі Чорнухи.

Презентація відбулась у Чорнухинській загальноосвітній школі I-III ступенів ім. Г.С.Сковороди, на яку були запрошені депутат Полтавської обласної ради Василь Стасовський, голова районної ради Надія Кривчун, голова районної державної адміністрації Олег Ковган, дирекція та учителі школи, учні 9-11 класів. Депутат та керівники району виступили на цьому заході.

Всі гості були в захваті від цього витвору мистецтва, висловлювали слова вдячності казначейській службі за організацію такої незвичайної та цікавої акції.

Ідея акції полягала в тому, що працівники казначейств всіх областей країни своїми руками вишили карту незалежної єдиної України. Вишивання було розпочато в управлінні державної казначейської служби України в м. Дзержинську (нині Торецьк) Донецької області, де з робочим візитом перебувала Голова Казначейства Тетяна Ярославівна Слюз. Після того, як площа всієї області була вишита на карті, полотно передається з регіону до регіону. Вишита карта разом з рукописною книгою «Літопис «Вишивана моя Україна», яка поповнюється записами в кожному з казначейств України, передається з області до області, щоб кожен працівник казначейства побачив витвір, присвячений 25-й річниці незалежності України.

Це – естафета краси, добра та любові до Батьківщини. Адже в кожному сантиметрі вишитого полотна сконцентрувалася багатолітня історія, біль поразок і радість перемог, і, водночас, найкращі надії та сподівання. Отак, на наших очах, у нашому сучасному світі з його модерновими технологіями поставало казначейське диво, славна вишиванка-оберіг. Споконвічне просте заняття – вишивання – розбудило генетичну пам’ять, згуртувало і  працівників казначейств, і їхні родини, і всіх небайдужих до історії України, які долучилися до магії створення карти.

Управлінням Державної казначейської служби України у Чорнухинському районі Полтавської області зроблено історичний запис до рукописної книги «Літопис «Вишивана моя Україна» з найкращими побажаннями.

image-16

Перейти до вмісту