Ви тут:
Економіка Полтавщина Суспільство 

Цьогоріч спостерігається зменшення заборгованості на економічно-активних підприємствах Полтавщини

Цьогоріч спостерігається зменшення заборгованості на економічно-активних підприємствах Полтавщини

2_196У Полтавській ОДА відбулося розширене засідання обласної робочої координаційної групи з питань погашення заборгованості із заробітної плати за участі заступника голови ОДА Олега Пругла. Про це повідомили в облдержадміністрації.

У роботі також взяли участь представники  Головного управління Національної поліції у Полтавській області, Горішньоплавнівського та Кременчуцького міськвиконкомів та підприємств-боржників.

Про стан  погашення зарплатних боргів та виплати заробітної плати за вересень 2016 року проінформувала заступник директора Департаменту соціального захисту населення Ліана Новосад.

“Працівникам 18 економічно активних підприємств заборговано 11 млн грн. При цьому, 10,4 млн грн (94,7%) зосереджено на семи економічно активних підприємствах: ТОВ “Гадячсир” та його структурних підрозділах – 5,2 млн грн, ТОВ “Техмолпром” – 2,4 млн грн, ПрАТ “Будівельне управління №9 “Полтаванафтогазбуд” – 889 тис грн,  ПАТ “Рижівський гранітний кар’єр” – 739 тис грн, ДНТП “Бурова техніка” − 402 тис грн, ДВНЗ “Кременчуцький коледж транспортної інфраструктури” – 401 тис грн, ТОВ “Електромонтаж 410″ – 343 тис грн”, – зазначила вона.

Станом  на 1 жовтня загальна заборгованість із заробітної плати  склала 28,7 млн грн, що на 1 млн грн менше порівняно з попереднім місяцем. З початку року загальна заборгованість зменшилась на 2,6 млн грн.

Завдяки заходам, вжитим органами влади спільно з контролюючими та правоохоронними органами, за 9 місяців відбулося зменшення заборгованості на економічно-активних підприємствах на 2,6 млн грн. За оперативними даними моніторингу станом на 1 листопада очікується зменшення заборгованості на 1,2 млн грн порівняно з попереднім місяцем.

За результатами засідання керівники галузевих департаментів та управлінь ОДА візьмуть на особистий контроль стан виконання графіків погашення заборгованості із заробітної плати на підприємствах, які перебувають в оперативному галузевому підпорядкуванні.

Перейти до вмісту