Ви тут:
Кримінал Полтавщина Суспільство 

Цьогоріч слідчі Полтавщини передали до суду близько 7000 кримінальних правопорушень

Цьогоріч слідчі Полтавщини передали до суду близько 7000 кримінальних правопорушень

pm534image001

За 10 місяців слідчими органами Національної поліції Полтавської області спрямовано до суду близько 7 тисяч кримінальних правопорушень, з них за тяжкими та особливо тяжкими злочинами – більше 2 тисячі, розповів заступник начальника Головного управління Національної поліції в Полтавській області – начальник слідчого управління Сергій Чиж. Про це повідомили у ГУ НП у Полтавській області.

«Цей показник в цілому є суттєво вищим ніж в середньому по державі, фактично область займає 7 місце по державі. Притягнуто до кримінальної відповідальності 4200 осіб, з яких за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів –1400», – наголосив Сергій Чиж.

За його словами, протягом цього року на території Полтавщини зареєстровано 45 фактів навмисних вбивств громадян. Завдяки злагодженим діям слідчих та оперативних працівників, під процесуальним керівництвом прокуратури розкрито – 40.

Також Сергій Чиж додав, що найбільше вбивств вчинялося на території міста Полтави – 8, Кременчука – 5, Лубенському та Семенівському районах – по 4. У Полтаві та Кременчуці розкрито всі вбивства, до винних обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Залишається нерозкритими 5 злочинів, скоєних у Великобагачанському, Диканському, Козельщинському, Котелевському та Лубенському районах.

Протягом 10 місяців на території Полтавщини правоохоронці зареєстрували 123 розбійних напади, з них 80 – уже розкрили.

«Найбільше розбійних нападів вчинялося на території міст Полтави – 36 та Кременчука – 13, Полтавського – 8 та Кременчуцького районів – 7. До кримінальної відповідальності притягнуто 108 осіб, в тому числі й членів організованих злочинних груп. До суду спрямовано 86 кримінальних проваджень про розбійні напади», – зазначив Сергій Чиж.

Перейти до вмісту