Ви тут:
Анонс Культура Оголошення Полтавщина Суспільство 

“Таємнича Полтава” запрошує послухати новорічні історії в музеї Короленко

“Таємнича Полтава” запрошує послухати новорічні історії в музеї Короленко

kor

3 та 18 грудня інформаційно-туристичний проект «Таємнича Полтава» кличе полтавців на святкову екскурсію в Полтавський літературно-меморіальний музей В.Г.Короленка. Традицію відвідувати садибу видатного письменника-гуманіста напередодні новорічних свят «Таємнича Полтава» започаткувала в 2014 році.

Візити до музею Короленко незмінно душевні, вони позбавлені заскарузлого офіціозу, адже в садибі панує атмосфера родинного затишку та комфорту. Особливо це відчутно напередодні новорічних свят, коли в головній кімнаті музею ставлять ялинку і прикрашають її рідкісними прикрасами, виготовленими славетною родиною ще на початку XX сторіччя. Автентичний інтер’єр та цікаві речі з приватної колекції родини Короленків роблять музей схожим на живу вінтажну листівку до Різдва.

Новорічні заходи в музеї Короленко включають в себе святкову екскурсію про Новий рік, майстер-клас з виготовлення старовинних святкових іграшок та дегустацію цілющого чаю, завареного за рецептом Короленка. Дорослі та діти з задоволенням послухають історії про те, як вся родина Короленків – Володимир Галактіонович, його дружина Явдоха Семенівна та донечки Наталка і Софія свого часу святкували Новий рік та Різдво. Примітно, що виготовлення паперових новорічних іграшок своїми руками було однією з головних святкових традицій Короленків. Пізніше зворушливу та душевну забаву підхопили всі, хто жив з Короленками на одній вулиці.

333jСтоліття потому працівниці музею відновили традицію виготовлення новорічних іграшок. Цьогоріч запрошуємо долучитися до неї всіх бажаючих. Святкова екскурсія в музей Короленко буде однаково цікавою і дітям, і дорослим – особливо тим, хто мріє відчути дух Нового року так само гостро, як у дитинстві. Не проґавте можливість приєднатися до організованої групи разом з «Таємничою Полтавою», адже індивідуально потрапити на святкову екскурсію непросто. Падати заявку на участь у екскурсії: http://ingreen.in.ua/tours/topoltava/1114 Кількість місць обмежена!

Іще один святковий захід у музеї Короленко – новорічний ранок для дітей з конкурсами, віршиками та хороводами, що відбудеться 28 грудня. На дітей чекають веселі розваги з Дідом Морозом і Снігуронькою, солодкі призи, а також цікавий майстер-клас з виготовлення паперових новорічних іграшок для всіх бажаючих. Батьки, в свою чергу, отримають неймовірне задоволення, підтримуючі своїх дітей в конкурсах та розвагах. Якщо ви хочете зробити своїм дітлахам сюрприз, поспішайте подати заявку до 30 листопада. Зробити це можна на сайті організаторів: http://ingreen.in.ua/tours/topoltava/1114. Кількість місць обмежена!

Перейти до вмісту