Ви тут:
Місцеві вибори 2015 Полтавщина Суспільство 

Результати розслідування кримінальних проваджень щодо злочинів проти виборчих прав громадян на місцевих виборах-2015, – ОПОРА

Результати розслідування кримінальних проваджень щодо злочинів проти виборчих прав громадян на місцевих виборах-2015 року, – ОПОРА

img_0433

14 листопада за ініціативи Громадської мережі ОПОРА відбулося публічне обговорення стану розслідування та притягнення до відповідальності за злочини проти виборчих прав громадян, вчинених протягом виборчого процесу на місцевих виборах 2015 року. На засідання приїздив аналітик Громадянської мережі ОПОРА Олександр Клюжев. До обговорення були залучені заступник начальника слідчого управління ГУ НП у Полтавській області Олександр Шульга, начальник управління нагляду у кримінальному провадженні прокуратури Полтавської області Юрій Кравченко, депутат подільської райради Євген Янкевич та помічник депутата міської ради Ігора Окіпнюка – Вячеслав Кущинський.

 img_0441

За даними Громадянська мережа ОПОРА, отриманими протягом липня – жовтня 2016 року, на чергових місцевих виборах в Україні було розпочато 422 кримінальних провадження за статтями 157-160 Кримінального кодексу України. Вже станом на 21 жовтня 2016 року слідчими було прийнято рішення закрити майже 74% кримінальних проваджень, розпочатих на чергових місцевих виборах в Україні. З 422 кримінальних проваджень 311 було закрито, 66 завершилися направленням до суду обвинувальних актів, таким чином 45 досі розслідуються, – зазначив аналітик Громадянської мережі ОПОРА Олександр Клюжев.

Відповідно до інформації Головного  управління Національної поліції у Полтавській області до правоохоронних органів під час проведення місцевих виборів у 2015 році надійшло 276 заяв.

Як зазначив представник громадської мережі: “В цьому році правоохоронні органи почали більше сприяти та співпрацювати на користь розкриття злочинів на виборчих дільницях.”

Метою публічної зустрічі було активізувати діалог між правоохоронними органами, представники яких були присутні на нараді, та висловили свою думку.

img_0453

За словами представників правоохоронних органів : “Діяльність правоохоронних органів була якісною. Всі кримінальні провадження було досліджено. В Полтавській області зареєстровано невелику кількість порушень, що є позитивом. В нашій області було зареєстровано 10 кримінальних проваджень і лише одне направлено до суду. Більшість злочинів вчинаються в сільській місцевості. Основна проблема на даний час – підкуп виборців.”

img_0463

Депутат районної ради Євген Янкевич поділився своїм досвідом про місцеві вибори. Він зазначив, що на тій ділянці де він обирався, суттєвих порушень, що могли б вплинути на кінцевий результат не було. Зі слів Янкевича : ” На наступні вибори ми маємо прикласти ще більше зусиль, щоб вони були прозорішими та чеснішими. Та не наступали на одні й ті самі граблі. “

 

 

 

 

Перейти до вмісту