Ви тут:
Медицина Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

Реалізація реформ в охороні здоров’я Полтавщини

Реалізація реформ в охороні здоров’я Полтавщини

dscn1702

2 листопада поточного року директор Департаменту охорони здоров’я Віктор Лисак провів засідання робочої групи з питань впровадження в області субпроекту Світового банку «Поліпшення здоров’я на службі у людей».

На засіданні було обговорено широке коло питань, пов’язаних з реалізацією субпроекту. Детально розглянуто основні напрямки реформ, що здійснюються в області і пов’язані із реалізацією субпроекту Світового банку. Покращення медичного обслуговування на всіх рівнях надання медичної допомоги (первинної та стаціонарної) слугуватиме ефективним засобом досягнення поліпшення стану здоров’я пацієнтів. Особлива увага була приділена питанням впровадження нових фінансових механізмів, спрямованих на оптимізацію використання ресурсів галузі охорони здоров’я з метою отримання найкращих результатів на одиницю вкладених ресурсів. Також було обговорено питання створення системи громадського здоров’я, оптимізації проведення лабораторних досліджень та впровадження реімбурсації,.

Членам робочої групи було дано доручення описати складові реформи та проблеми, на вирішення яких вони спрямовані, посилаючись на нормативні документи, прийняті на регіональному рівні, відповідно до яких впроваджуються реформи. Необхідно навести короткі описи змін у структурі і процесах та запропонувати показники для вимірювання впливу реформи на ефективність системи.

Прес-центр Департаменту охорони здоров’я Департаменту охорони здоров’я

Перейти до вмісту