Ви тут:
Відео Головне децентралізація Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Понад 80 проектів розвитку територіальних громад Полтавщини взяли участь в обласному конкурсі (ФОТО, ВІДЕО)

Понад 80 проектів розвитку територіальних громад Полтавщини взяли участь в обласному конкурсі (ФОТО, ВІДЕО)

dsc_0104

Цього року на обласний конкурс проектів розвитку територіальних громад Полтавщини подали 81 проект. Сьогодні їх презентували у Полтавській обласній раді під час засідання Ради конкурсу.

Голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький розповів, що цього року у конкурсі взяли участь 38 проектів сільських рад, 2 проекти селищних рад, 3 – міських рад, 12 — районних рад, 4 — міст обласного значення, 6 проектів об’єднаних територіальних громад і 16 проектів співробітництва.

dsc_0143

“Конкурс проходить з 2010 року, але цього разу участь взяло найбільше учасників. Загалом на конкурс подано 81 проект із 24 районів області. На жаль, не долучилася лише громада Котелевського району. Щодо фінансування, то маємо 4 млн грн, а ось проектів подано на 21 млн грн. Тож сьогодні будемо вирішувати, як розподілятимемо кошти, які головні критерії відбору. Переконаний, це має бути конкурс розвитку”, – наголосив Олександр Біленький.

Проекти, які подали на конкурс, розробляли за кількома напрямами: впровадження енергозберігаючих та енергоефективних технологій, поліпшення соціальної інфраструктури, охорона навколишнього середовища, розвиток спортивної й туристичної інфраструктури населених пунктів.

За словами голови обласної ради, найбільше проектів розроблені у напрямку енергоефективності та енергозбереження, зокрема про реконструкцію вуличного освітлення.

Проект із роздільного збору сміття презентував Мачухівський сільський голова Валерій Білокінь.

dsc_0078

“На території трьох сільських рад — Мачухівської, Судіївської Полтавського та Плосківської Решетилівського районів хочемо створити умови для роздільного збору сміття. Перше, що необхідно, – закупити сміттєві баки та прес для пластику. Загалом для цього нам потрібно 613 тисяч гривень, зокрема з обласного бюджету – 213 тисяч гривень”, – розповів сільський голова.

Після презентації проектів Рада конкурсу, до складу якої входять депутати обласної ради, представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, визначили переможців.

Про це результати обласного конкурсу проектів розвитку тергромад Полтавщини читайте згодом на нашому сайті.

dsc_0088

dsc_0130

dsc_0094

dsc_0110

dsc_0101

dsc_0135

dsc_0129

dsc_0118

dsc_0117

dsc_0162

Перейти до вмісту