Ви тут:
Головне Культура Полтавщина Суспільство 

Полтавський симфонічний оркестр став комунальним закладом облради

Полтавський симфонічний оркестр став комунальним закладом облради

orkestr

На сьогоднішньому засіданні сесії Полтавської обласної ради депутати проголосували за створення комунального закладу «Полтавський симфонічний оркестр» обласної ради. 

Оркестр матиме свій статут, бюджет та приміщення.

“Діяльність симфонічного оркестру у складі театру суперечить вимогам наказу Міністерства культури України від 27.07.2012 № 798 «Про затвердження примірних штатних розписів державних та комунальних театрів». Відповідно до наказу Міністерства культури України від 20.07.2012 № 770 «Про затвердження примірних штатних розписів професійних мистецьких колективів та концертних організацій» симфонічні оркестри віднесені до концертних організацій, тому Полтавський симфонічний оркестр у подальшому не може бути структурним підрозділом театру, у штаті якого ще є оркестр театру. Тож, з метою дотримання чинного законодавства України та на виконання рекомендацій постійної комісії Полтавської обласної ради з питань освіти, науки та культури від 27.04.2016, Управлінням культури облдержадміністрації розроблено проект рішення Полтавської обласної ради «Про створення комунального закладу «Полтавський симфонічний оркестр» Полтавської обласної ради»”, – йдеться у пояснювальній записці.

До вирішення питання про призначення керівника комунального закладу за результатами конкурсу, тимчасово виконуватиме обов’язки керівника народний артист України, диригент Віталій Скакун.

Читайте також: 

Хвилина мовчання та нагородження, – стартувала сесія Полтавської облради (ФОТО)

Сесія без політики та з відмовою на видобування надр: коментар голови Полтавської облради

Після тривалих обговорень, з 19-ма керівниками на Полтавщині продовжили та уклали контракти 

На Полтавщині перейменували чотири села

Депутати Полтавської облради відмовили нафтогазовим компаніям у наданні спецдозволів на видобування надр

Депутати Полтавської облради звернулися до Верховної Ради України та Кабміну (текст)

 

Перейти до вмісту