Ви тут:
Відео Головне Полтавщина прес-конференція Суспільство ТОП-новина 

Полтавські депутати прокоментували події на останній сесії обласної ради (ВІДЕО)

Полтавські депутати прокоментували події на останній сесії обласної ради (ВІДЕО)

dsc_0002

Перший заступник голови обласної ради Євгеній Холод, заступник голови обласної ради Анатолій Ханко та депутат обласної ради Валерій Прядко під час прес-конференції в ОКІА “Новини Полтавщини” прокоментували роботу депутатського корпусу та ухвалення питань на другому пленарному засіданні позачергової сесії, яке відбулось вчора.

“Ключовим було погодження надання спеціальних дозволів на видобування природного газу, нафти та конденсату. Щодо “газових” питань депутатський корпус протягом року ухвалював завжди одне рішення — відмова. Підстава єдина — окрім збитків, екологічного лиха, полтавці нічого не отримували. У ВРУ був зареєстрований законопроект 3038, завдяки якому 5 % дозволялося направити у бюджет області. Це не багато, не мало – 750 мільйонів гривень”, – наголосив Євгеній Холод.

Також він зазначив, що під час розгляду цих “газових” питань деякі депутати обласної ради намагались зірвати голосування.

“Незважаючи на це, ми мобілізувались і проголосували. 58 – “за” відмову. Ми показали, що обласна рада має принципову позицію з цих питань”, – додав Євгеній Холод.

Саме така позиція депутатського корпусу може посприяти тому, що у 2017 році громади отримають фінансування на розвиток інфраструктури, соціальної сфери. На цьому акцентував Анатолій Ханко.

“Дійсно, принципова позиція депутатів обласної ради призведе до того, що громади зможуть у 2017 році отримати фінансування на ремонт дороги, школи, вирішення екологічний проблем. Учора Полтавська ОДА самоусунулась від вирішення проблем області. Тож більшість депутатів обласної ради, яка сформувалась на сесії, вирішила майже всі питання, окрім змін до показників бюджету”, – зазначив Анатолій Ханко.

Валерій Прядко прокоментував ситуацію, що склалася навколо його звіту, як керівника ПОКП “Полтавафарм”.

“Про те, що необхідно готувати звіт стало відомо в переддень сесії. Його неможливо зробити за один день. Тим більше, зараз триває звітність структурних підрозділів цього підприємства за 9 місяців роботи”, – зазначив Валерій Прядко.

На звинувачення інших депутатів щодо його непрофесіоналізму як керівника підприємства Валерій Прядко відповів: “На сьогодні “Полтавафарм” вже поставила інсуліну для населення на 5 мільйонів 200 тисяч гривень. При цьому не маючи відповідного фінансування. Тобто, ми домовилися з постачальниками, що кошти віддамо пізніше”.

Детальніше дивіться у ВІДЕО


Перейти до вмісту