Ви тут:
Головне Полтавщина Суспільство 

Після перевірки Ольги Фреймут у Полтаві міська влада відремонтувала аварійний будинок

Після перевірки Ольги Фреймут у Полтаві міська влада відремонтувала аварійний будинок

novyj-inspektor-frejmut-mista-poltava-1-1

Вчора на «1+1» телеглядачі побачили результати перевірки Полтави головним інспектором країни Ольгою Фреймут у проекті «Новий інспектор Фреймут. Міста».

Місто отримало 4 бали з 10 можливих, по 2 з яких – у сфері медицини та безпеки. Їжа, освіта та еліта Полтави були оцінені Ольгою Фреймут та її командою в 0 балів.

Найстаріша школа міста №12 стала «Ганьбою міста» за результатами інспекції Ольги Фреймут та її таємних агентів. Таку ж табличку отримали і місцевий супермаркет «ЕКО маркет» та центральний ринок, де були виявлені грубі порушення санітарно-гігієнічних норм, які загрожують здоров’ю покупців. 

Проте, перевірка безпеки міста за допомогою закордонного експерта – поліцейського з Нової Зеландії – приємно вразила телеведучу. Патрульна поліція Полтави старанно охороняє жителів, а її начальник на прохання Ольги Фреймут навіть здав норматив з бігу стометрівки і показав чудові результати. Доказом безпеки вулиць міста також стало те, що велосипед та килим, для експерименту залишений командою проекту вночі на провулках Полтави, ніхто не вкрав. В результаті, поліція отримала нагороду «Гордість міста».

Найбільш емоційною для Ольги Фреймут виявилась інспекція дитячої лікарні Полтави. Телеведуча побувала у дитячій реанімації і була вражена високим професіоналізмом та відданістю лікарів своїй справі. Лікарня стала «Гордістю» Полтави.

Пізніше на центральній площі міста Ольга Фреймут запросила на сцену Заслуженого лікаря України Миколу Гриценка, який вже 42 роки рятує життя новонародженим у дитячій хірургії, та вручила йому особисто червону відзнаку.

Крім того, телеведуча подарувала лікарні дитячий майданчик від компанії «Нова Будова» та ЖК «Щасливий».

Цікаво, що через кілька днів після інспекції Ольги Фреймут в Полтаві міська влада відремонтувала аварійну стіну у старому житловому будинку, що дало змогу жителям встановити нові вікна. Численні скарги та прохання зробити ремонт у будинку надходили до комунальних служб і раніше, проте залишались без уваги.

У програмі Ольга Фреймут показала, як живе мер міста Полтава, проте зустрітись з міським головою телеведучій не вдалося. Після інспекції Ольги Фреймут та її команди мер Полтави вперше задекларував понад 20 млн грн готівки.

За результатами Інституту суспільно-економічних досліджень (ІСЕД), які використовуються у програмі «Новий інспектор Фреймут. Міста», Полтава має сприятливі умови для покращення рівня якості освітніх та медичних закладів:

«Дотаційність міського бюджету на рівні 48% – це один з найкращих показників з-поміж обласних центрів. Це мало б означати, що місто може спрямувати більші ресурси на найбільш залежні від держави сфери – освіту і медицину. Але для цього потрібне чітке планування видатків. На придбання медикаментів передбачено всього близько 13 млн. грн”, – говорить Юрій Мироненко, член Правління ІСЕД.

Спеціалісти ІСЕД відзначають, що ефективний громадський контроль за використанням коштів міського бюджету Полтави ускладнений тим, що дані про бюджет міста на веб-сайті міської ради дуже застарілі, а веб-портал відкритих даних досі працює у тестовому режимі.

Нові випуски програми «Новий інспектор Фреймут. Міста» дивіться щовівторка в 22.00 на «1+1».

Перейти до вмісту