Ви тут:
Головне Полтавщина Суспільство 

Перший заступник голови Полтавської ОДА пояснив дві декларації, квартиру в Росії та індекс замість площі будинку

Перший заступник голови Полтавської ОДА пояснив дві декларації, квартиру в Росії та індекс замість площі будинку

vhid-do-systemy-foto-unian

Перший заступник голови Полтавської ОДА Андрій Пісоцький, як і тисячі посадовців по всій Україні, не став ігнорувати електронне декларування і у відведений термін подав на розсуд громади документ про доходи. Деякі рядки декларації викликали зацікавлення серед ЗМІ, тому перший заступник голови Полтавської ОДА детально все пояснює.

В електронній декларації Андрій Пісоцький вказав, що за минулий рік як зарплату отримав 73 102 грн. Ще 1,82 млн грн принесло посадовцю відчуження рухомого майна. Крім того, на рахунку в одному з українських банків перший заступник голови ОДА тримає 75 тисяч гривень. А от третім особам декларант позичив 70 тис доларів.

Згідно з декларацією він не володіє транспортними засобами. Проте має у власності квартиру в Полтаві загальною площею 260 кв. м.

Дружина посадовця Олена Олександрівна працює доцентом кафедри іноземних мов ВДНЗУ «Українська медична стоматологічна академія» та є засновником ТОВ «Сорочинський ярмарок – тур». За 2015 рік як викладач вона заробила 46 415 грн. 28 100 грн принесло пані Олені заняття підприємництвом. 81 412 грн склав дохід дружини Пісоцького від відчуження нерухомого майна.

Саме Олена Пісоцька, очевидно, є відповідальною за поїздки родини, оскільки володіє кросовером «Lexus RX350» 2012 року випуску. Із нерухомості пані Олена має квартири в Полтаві (80 кв. м) та Бєлгороді Російської Федерації (48,4 кв.м), звідки вона родом.

— Деякі ЗМІ приділили цьому факту особливу увагу. Моя дружина народилася та навчалася у Бєлгороді, і ця квартира належала її бабусі. Помешкання зареєстроване на дружину ще з 2008 року, — говорить Андрій Пісоцький.

Також у власності дружини першого заступника голови області – земельна ділянка у с. Великі Сорочинці, площею 375 кв.м. Там же знаходиться і будинок. При заповненні декларації у системі сталася помилка і вона записала замість площі будинку індекс Великих Сорочинців — 37645 кв.м (справжня — 58,6 кв.м). Таким чином, помилкова площа вийшла більша за Краєзнавчий музей у Полтаві. Будинок зареєстрований ще в 2007 році.

— Ми вже зв’язалися із працівниками НАЗК і розповіли про цю помилку, — зазначає перший заступник голови ОДА. — Також на сайті наразі знаходяться дві мої декларації, але, думаю, незабаром розробники виправлять це.

Як і перша леді області, дружина Андрія Пісоцького вказала в декларації ювелірні вироби, отримані у подарунок. Згідно з наданою інформацією, ще у червні 2012 року пані Олені подарували золоті сережки та каблучку з діамантами.

Третім членом родини Пісоцьких є неповнолітній син Максим, який жодними активами не володіє.

Прес-служба Полтавської ОДА

Перейти до вмісту