Ви тут:
Головне Кримінал Суспільство Україна 

НАБУ затримало екс-посадовця «Електроважмашу» за збитки у розмірі понад 37 млн грн

НАБУ затримало екс-посадовця «Електроважмашу» за збитки у розмірі понад 37 млн грн

06091f573da9cc251d023ec822d659658 листопада детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали екс-заступника директора зі стратегії та маркетингу державного підприємства «Завод «Електроважмаш».

Його підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.28, ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України («Зловживання службовою особою службовим становищем, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, що спричинило тяжкі наслідки»). Особу затримано в Харкові. Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Ще одній особі (керівнику двох комерційних підприємств, задіяних у схемі заволодіння державними коштами) також повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.5 ст.27, ч.2 ст.28, ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України. Наразі встановлюється його місцезнаходження.

Під час досудового розслідування детективи НАБУ викрили схему, відповідно до якої службові особи ДП «Завод «Електроважмаш» за попередньою змовою з керівниками двох підставних компаній («прокладок»), в період 2014-2015 років продали електродвигун постійного струму «ПБК 380/80-2.25УХЛ4» фактично за собівартістю (1,39 млн грн) з подальшим перепродажем його за ринковою ціною до Республіки Казахстан — за суму понад 3 млн дол. США.

У результаті реалізації злочинного умислу державне підприємство зазнало збитків на суму 37,2 млн грн, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам.

Досудове розслідування триває, вживаються заходи до встановлення інших можливих співучасників злочину.
 

Перейти до вмісту