Ви тут:
Головне Полтавщина Сільське господарство Суспільство 

На Решетилівщині відкрили першу сімейну ферму

На Решетилівщині відкрили першу сімейну ферму

img_0976

Сьогодні у селі Сухорабівка Решетилівського району відбулося урочисте відкриття  сімейної ферми родини Жванко. Ферма створена на базі домогосподарства СОК “Молочний Світанок” у рамках Проекту USAID/Партнерство заради інновацій: “Розвиток сімейних ферм, об’єднаних у сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи”, що виконується МБФ «Добробут громад» у партнерстві з компанією «Данон» в Україні, ДОГО «Сільськогосподарська консультаційна служба» та ОСОК “Господар” за співфінансування «Данон Екосистем» Фонду та Уряду Канади, за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України та є першою у Решетилівському районі.

img_0966

На урочистості завітали представники Полтавської облдержадміністрації Роман Товстий та Сергій Фролов, голова Решетилівської РДА Роман Перепелиця, менеджер проектів Агенства США з Міжнародного розвитку USAID Дан Кеннет, голова правління об’єднання САК “Господар” та інші поважні гості.

img_0986

“На сьогодні вкрай актуальним є надання підтримки домогосподарствам, що прагнуть покращити якість продукції та модернізувати власне виробництво, і для яких таке виробництво являється єдиним джерелом існування”, – зазначив Роман Товстий.

img_0974

Приміщення нової сімейної ферми розраховане на 20 голів ВРХ та створене з урахуванням зоогігієнічних стандартів комфортного утримання тварин. У ньому є автоматична система напування корів, облаштований кормовий стіл, також облаштована система кондиціювання повітря та освітлення, установки для автоматизованого доїння. До того ж, для більшого комфорту тварин застосовані гумові килимки. Сьогодні на фермі утримуються 12 одиниць поголів’я, але планується, що за таких умов їх кількість зросте як мінімум на 25%, а також значно зросте якість молока.

img_1002

“Ми не будемо зупинятися на одному приміщенні. В майбутньому плануємо збільшувати їх кількість” – зазначив власник сімейної ферми Руслан Жванко. За його словами підприємство також планує приймати молоко у людей, адже на базі господарства є лабораторія для перевірки його якості.

img_0987

img_0993

img_0980

Перейти до вмісту