Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині планують побутувати 3 заводи по переробці відходів та 5 полігонів

На Полтавщині планують побутувати 3 заводи по переробці відходів та 5 полігонів

img_0253

Аби реалізувати проект Полтавська ОДА залучила провідних науковців кафедри “Прикладної екології та природокористування” ПолтНТУ, голову комісії громадської ради при полтавській оласній раді з питань екології та раціонального природокористування Юрія Голіка та викладача ПолтНТУ імені Юрія Кондратюка Оксану Ілляш. Фахівці розповіли про основні етапи та головні завдання проекту.

Першочерговими завданнями програми визначають інвентаризацію діючих звалищ і полігонів відходів, поетапну контейнерезацію населених пунктів області, оновлення парку спецтехніки та відкриття нових полігонів й сміттєпереробних заводів.

img_0262

Сміттєзвалища розділяють на дві групи: до першої входять ті, які необхідно вивести з експлуатації, тобто буде проведена рекультивація, до другої — ті, що залишаються. Останні повинні мати паспорт, спецтехніку. Збір сміття буде проводитися раз у 3 дні.

У перспективі на Полтавщині планують побутувати 3 заводи по переробці відходів та 5 полігонів — Полтавський, Пирятинський, Кременчуцький, Хорольський і Котелевський.

img_0267Як наголосив Едуард Рева, для реалізації нового пректа на Полтавщині, кошти будуть виділяти з бюджетів різних рівнів: обласного, районного, міського, селищного , а також залучатимуть інвесторів.

На нараді було презентовано чотири ділянки під полігони на огляд: урочище Триби, межа між Мачухівською та Судіївською сільськимим радами, Яри – дорога М22 та угіддя Сіножаття. Голосуванням громада затвердила їх всі для огляду. Буде створено робочу групу яка на протязі тижня проведе огляд ділянок та підтвердить придатність  їх для створення полігону .

Такий проект є першим в країні, наголошують в Полтавській ОДА.

Перейти до вмісту