Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Лубенщині обговорили заходи до Дня пам’яті жертв Голодомору

На Лубенщині обговорили заходи до Дня пам’яті жертв Голодомору

000_1

У Лубенській райдержадміністрації голова РДА Тетяна Качаненко провела нараду з питань підготовки заходів до проведення Дня пам’яті жертв Голодоморів. У роботі взяли участь перший заступник голови РДА Сергій Сіряченко, заступник голови РДА Ігор Нестеренко, начальники управлінь та відділів райдержадміністрації. Про це повідомили у Лубенській РДА.

Відповідно до Указу Президента України у четверту суботу листопада в Україні відзначається День пам’яті жертв Голодоморів. Цього року відзначення скорботних заходів припадає на 26 листопада. За традицією багатьох років біля Меморіалу скорботи «Голодомор-33» на Зажур-горі у с. Мгар відбудеться обласний захід, у якому візьмуть участь керівники області, делегації з районів, представники громадських та релігійних організацій. Меморіальний захід запланований на 10 годину, потому буде відслужено панахиду у Мгарському Спасо-Преображенському монастирі.

Голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко ознайомила з районним планами заходів, озвучила першочергові завдання, детально зупинилася на заходах стосовно забезпечення транспортом, розроблення сценарію тощо.

Окрім того, у бібліотеках району будуть організовані книжкові виставки та презентації видань, присвячених вшануванню пам’яті жертв Голодомору; у загальноосвітніх навчальних закладах, закладах культури планується організація тематичних вечорів-реквіємів, лекцій, годин пам’яті тощо.

 

Перейти до вмісту