Ви тут:
Головне Полтавщина Суспільство 

Комісія обрала переможця конкурсу на посаду директора видавництва “Полтавський літератор”

Комісія обрала переможця конкурсу на посаду директора видавництва “Полтавський літератор”

dsc_0067

Сьогодні в Полтавській ОДА відбулось засідання конкурсної комісії на заміщення вакантної посади директора видавництва “Полтавський літератор”. Нагадаємо, що 2 листопада за рішенням комісії, до подальшого відбору допустили 2 претендентів – Володимира Микійчука та Олени Зубань.

dsc_0055

Під час своєї доповіді Олена Зубань, котра близько року виконує обов’язки заступника директора видавництва “Полтавський літератор” представила присутнім стратегічний план розвитку комунального підприємства. У ньому вона провела дослідження та оцінку фінансово-економічного стану видавництва.

Олена Зубань запропонувала, у першу чергу, повний перегляд організаційно-управлінської структури підприємства.

dsc_0060

Дія перша: встановлення жорсткого режиму контролю за всіма витратами підприємства шляхом поліпшення системи організації бухгалтерського обліку, нормування та контроль за використанням ресурсів, повний контроль за всіма надходженнями та витратами, а також контроль вчасності подання звітів до сплати обов’язкових платежів та податків. Дія друга: розширення штату працівників внутрішньогосподарської діяльності підприємства. А саме, залучити фахівців у сфері веб-дизайну та комп’ютерної верстки. Створення маркетингового відділу та застосовання агресивної рекламної компанії. Дія третя: зміцнення матеріально-технічної бази видавництва. Для активізації роботи, в першу чергу, необхідно оновити наявну матеріально-технічну базу та придбати нову. Дія четверта: ревізія наявних проектів розширення прибуткових видів виробництва. Сюди можна включити розробку оригінал-макетів, надавання всього спектру послуг поліграфічного видавництва, виготовлення широкоформатної продукції. Дія п’ять: співпраця з громадськими організаціями і творчими спілками. Дія шість: співпраця з Полтавською обласною радою та облдержадміністрацією. Дія сім: впровадження маркетингової політики, розробка маркетингової стратегії партнерських відносин. Участь у поліграфічних тендерах, виставках та фестивалях. Створення крамниці з продажу книг, розширення співпраці з книжковими мережами. Дія восьма: фінансове забезпечення виконання стратегічного плану” – зазначила Олена Зубань.

dsc_0087

Володимир Микійчук також поділився власним баченням стратегії розвитку Видавництва у своєму виступі. Найбільше його турбує той факт, що “Полтавський літератор” не є конкурентоспроможним на ринку поліграфії.

“Звичайно хотілося б, аби Полтавська обласна рада та облдержадміністрація прийняли рішення, щодо того чи ми розвиваємо дане комунальне видавництво, або воно залишається таким як є — маленьким цехом для виробництва поліграфії. На скільки я вивчив роботу підприємства, працюючи в облраді, обладнання сьогодні не повністю завантажене роботою. Як я бачу розвиток видавництва: по-перше зробити перевірку технічного стану обладнання, виявити недоліки, та знайти шляхи, яким чином у повному обсязі завантажити потужності. Повністю відсутня рекламна політика у видавництві. На сьогодні можна розробляти он-лайн замовлення, рухатися в сфері комп’ютерізації та електронних ЗМІ. Звичайно найбільша та найкраща робота поліграфічної галузі — це робота із замовниками. Великі можливості у “Літератора” є у напрямі виробництва власної продукції. Крім книжок і буклетів можна випускати значки, вітальні адреси, трафаретний друк, шовкографія та інше. Не має такої поліграфічної продукції, яку не може випускати дане підприємство” – зазначив у своєму виступі Володимир Микійчук.

dsc_0082

По закінченню презентації програм кандидатів, конкурсна комісія проголосувавши, оголосила переможця. Директором комунального видавництва “Полтавський літератор” стане Олена Зубань, із 11 можливих голосів членів комісії, за неї відділи 10, один утримався.

dsc_0068

Перейти до вмісту